maanantai 4. helmikuuta 2019

Paluu kisoihin Roineella 2.2.

Kisatauko venähti lopulta noin 1,5 kuukauden mittaiseksi, kun sydäntäni tutkittiin vielä moneen otteeseen. Lukuisien ekg-tutkimusten + magneettikuvauksen perusteella minulla ei onneksi ollut sydänsairautta, eikä minulla ole edes ollut sydänlihastulehdusta. Kyse oli vain jostain muusta flunssasta joka pitkittyi. Koko tammikuun olin jo täysin terve, mutta vältin sykettä nostattavaa liikuntaa niin kauan kuin tutkimukset saatiin valmiiksi.

Kyse oli siis lopulta niin sanotusta urheilijan sydämestä, eli sydän lyö sen verran hitaasti, että koneet tulkitsevat tilanteen 1. asteen eteiskammiokatkokseksi. Tuolta löytyy lisäinfoa kiinnostuneille. Itselläni on lepopäivien jälkeen ollut aamusyke noin 46 alimmillaan ja nukkuessa syke pudonnee joka yö alle 40:een.

Roineella kerkesin kisaa edeltävänä torstaina tehdä lyhyen parin tunnin treenin. Kiersin ainoastaan lähtöpaikan läheiset matalikot läpi tehden jokaiselle noin 5 reikää. Viidestä matalikosta kolme antoi hyvin kalaa, yksi vaikutti tyhjältä, ja yhdeltä matalikolta sain kaloja vain yhdestä reiästä. Kahdelta matalikolta sain kaloja myös matalasta alle 3 metristä, mutta kalaa oli molemmissa myös syvemmässä pakkojen reunoissa. Yhdellä pakalla oli sitten tasaisesti kalaa pakan päällä, mutta tuo pakka on kauttaaltaan syvempi noin 4,5-6m.

Pilkin treenin melkein pelkästään Viljasen pystyllä. Jossain välissä kokeilin tapsia ja siihen otti kalat todella nopeasti, mutta joka toisella oli morri kurkun perällä, jolloin irrottaminen oli hidasta. Päätin ensisijaisesti pilkkiä kisan nopealla ketjupilkillä.

Treenissä ongin yhteensä 81 ahventa, keskipaino 18,88g

Sitten kisatapahtumiin, kisa-aikanahan oli 9-14 ja puolen tunnin paluulla. Osanottajia oli todella nihkeästi, yhteensä 15, joista 6 yleisessä. Samaan aikaan oli lähialueella Lempäälässä kilpailut, ja sielläkin oli ollut vain 23 osanottajaa. Kuollutta alkaa olla tämä touhu Hämeen piirin alueella.

Oli vähän arpominen, mille pakalle kisassa menisi. Pakoista pienin vaikutti kuitenkin ehkä vakuuttavimmalta treenin perusteella, joten lähdin sinne. Timo tuli myös kanssani samalle alueelle.

Kalaa sain koko kisan melko tasaisesti, joten kovin mielenkiintoista raporttia ei siltä osin saa väännettyä. Ensimmäiset 10 reikää antoivat kaikki 20-50 ahventa. Mitään pitkää putkea ei noussut mistään, vaan monesti jo 20-30 ahvenen jälkeen syönti meni melkoiseksi tökkimiseksi. Jatkoin itsepintaisesti Viljasen pystyllä ja se oli kyllä iso virhe. Tosin keli oli sen verran raaka, että ei tapsilla pilkkimisestäkään olisi varmaan tullut mitään kohmeisilla näpeillä. Kalaa sain sekä pakan päältä 2m vedestä että pakan reunasta 4-5m ja kaikista rei'istä siltä väliltä.

Loppukisasta olin vähän hukassa, ja vajaan kilon verran hukkasin tuloksesta ihan haahuilullakin. Aivan viimeisestä reiästä sain vielä yli 30 ahvenen putken. Siinä määrin tahti kuitenkin hiljeni, että viimeisen tunnin aikana sain ainoastaan 127 ahventa. Toisaalta juuri yhden aikoihin sain kahdesta reiästä peräkkäin päivän bonuskalani: 185g, 150g ja 100g ahvenet. 185g ahven oli samalla kilpailun suurin kala.

Saaliini 13450g riitti kisassa kakkossijaan, kun Rantalan Juha (16100g) voitti kisan viime vuoden tapaan. Omakin sijoitus oli viime vuonna toinen. Tänä vuonna ei muilla yli kymmentä kiloa ollut, mutta pari yli 9kg pussia kuitenkin. Omassa saaliissani oli 695 ahventa.

Huomasi, että koko alkukauden on keskittynyt ruokakalan pyyntiin kun oli pikkukalavehkeet vähän hakusessa vielä. En muista, koska olisi tullut kisassa niin paljon hutitärppejä ja matkalta-irti kaloja kuin lauantaina.

Nyt kun kisan jälkeen miettii, olisi pitänyt yrittää esim. näitä: (jossitellaan oikein kunnolla)
- pienempi ja kevyempi pilkki
- pilkkiä suosiolla pohjemmasta (taktiikkani oli pilkkiä noin metri pohjasta ja tehdä heti uusi reikä kun hiipuu..)
- pidempi ketju pilkin alle (käytin isoa pilkkiä ja 5 ketjulenkkiä)
- pienempi koukku (käytin 12 kun 14 olisi varmaan sittenkin ollut parempi kun kala oli niin pientä)
- kokeilla sitä tapsia (en kokeillut)
- ohuempi siima (käytin hullun järeätä 0.25mm, mutta tärpit oli vaikea havaita jos piti sohjoa reiässä)
- kokonaan toinen paikka

Eli yhteenvetona, koitin panostaa nopeuteen mutta lopputulos ei ollut todellakaan toivottu.


Tulokset:

Naiset:
1. Mansikkamäki Sirpa 4170g
2. Rodziewicz Airi 4075g
3. Kahilainen Irma 3955g
4. Willenius Helena 2980g

Veteraanit:
1. Kahilainen Rainer 9830g
2. Käpynen Antti 4140g
3. Sytelä Antti 2985g
4. Santonen Matti 1745g
5. Lamminpää Heikki 1250g

Yleinen:
1. Rantala Juha 16100g
2. Mustalahti Atte 13450g
3. Lahtinen Jukka 9270g
4. Pitkänen Tapio 6690g
5. Matero Timo 4165g
6. Latja Marko 420g 

Isoin ahven ja kala Mustalahti Atte 185g

Keli oli synkkä ja lumisateinen. Lunta n. 30cm ja vettä monin paikoin alla.

Päivän saalis ja ottipeli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti