keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Lempäälän Tervajärvi 25.12. treeni

 Ihan tarkkaan en enää muista, mutta taitaa olla edellisestä Tervajärven kilpailusta jo ainakin kymmenen vuotta. Sen verran oli muistin syövereihin jäänyt, että kaksi kisaa yleisessä sarjassa ja ainakin kaksi kilpailua nuorten sarjoissa. Paikat missä olin pilkkinyt aiemmin muistin suurin piirtein, mutta tarkemmat koordinaatit tuntuivat tuossa ajassa jo unohtuneen. Noh ei sen niin väliä, kalaahan tuolla on ollut joka suunnassa. Tosin aikaisempia voittotuloksia kun muistelen, niin aika lailla 2-4 kilon väliltä.

Päätin jo ennen treeniä, että nyt jätän matovehkeet kotiin ja kokeilen vaihteeksi pilkkiä puhtaasti värikoukulla sekä treenin että kisan. Eipä sitä tuossa hommassa muuten kehity, jos aina vaihtaa toiseen välineeseen jos vähänkin on vaikeaa. 

Aloittelin treenin läheltä kisapaikan lähtöä T.A-pilkillä, 35mm. Etsin karttaan merkattua matalikkoa, mutta vaikutti siltä ettei kysestä matalikkoa ollut olemassakaan tai sitten se oli väärin merkattu. Siirryin sitten rantamatalaan ja ensimmäisen kohdalle osuneen rantakiven reunasta sain heti ekasta reiästä 3 ahventa ja lopetin siihen. Vettä oli alla vähän alle metri. Pieni siirtyminen ja seuraavasta reiästä yksi pieni ahven + nyppyjä. Jatkoin vielä samaa rantaa noin 100-150m, mutta ei sitten mitään merkkejä kaloista. Menin aivan rantamatalia noin metrin vettä pilkkien.

Seuraavaksi siirtymä lähimmän saaren edustalle, ja etsin taas karttaan merkattua pakkaa. No ei löytynyt sitäkään ainakaan siitä kohdasta mihin se oli merkattu. Pari matalaa kohtaa löysin muualta, mutta kaloja niistä ei tullut. Yhdestä kohtaa, missä jonkun verran syveni (n. 2m) sain kuitenkin kolmesta reiästä peräkkäin pieniä ahvenia. Ajattelin, että tuo voisi olla hyvin potentiaalinen kisapaikka. Kiersin koko saaren ympäri, mutta kaloista ei tullut merkkiäkään miltään muulta reunalta.

Siirryin seuraavaksi Suosaarille. Kokeilin aluksi saaren rantoja 1-3m vedestä, mutta ei mitään merkkiä kaloista taaskaan. Etsin saaren takana olevaa matalikkoa, mutta en sitä mistään löytänyt. Sen verran monta vuotta on aikaa kun siinä on tullut pilkittyä, että ei jaksanut enää muistaa tarkempaa paikkaa. Ja tuosta matalikosta ei syvyyskäyrät sano mitään, kun koko saaren ja rannan väliä ei ole luodattu ollenkaan.

Kokeilin seuraavaksi pienen matalikon, mistä olen joskus aikoinaan nuorten sarjan aikoihin saanut kaloja ihan hyvin. Nyt noin kymmenen reiän kokeilulla ei minkäänlaista kalahavaintoa. Kello alkoi olla jo jotain 13, ja oli ideat vähissä mihin sitä menisi vielä kokeilemaan. Päätin kuitenkin tehdä vielä aikamoisen lenkin ja kävin kokeilemassa kivikoita melkein toisesta päästä järveä. Tai sen verran ehdin, että kolme eri kivikkoa pikaisesti kairailin läpi. Ensimmäistä sain pari pienehköä ahventa, ja toiselta kivikolta pari vähän isompaa ahventa, 50g ja 220g. Noin 200g ahven lisäksi karkasi yhdellä reiällä. Viimeiselle kivikolle tein vajaat kymmenen reikää, mutta sieltä ei enää kalahavaintoja tullut.

Kala tuntui ylipäätään olevan todella tiukassa, ja ajattelin jo yhden kilon olevan kisassa tosi hyvä tulos, ja sitä lähdin treenin perusteella tavoittelemaan. Treenin 16 ahventa painoivat 480g, joista siis isoin painoi melkein puolet tuosta.


T.A-pilkki

Aamumaisemat

Ja sitten vesiltä pois...

Reenisaalis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti