perjantai 8. maaliskuuta 2013

Roineella ja Pyhäjärven Liukuslahdella 28.2

Viime viikon torstaina tuli käytyä Janin kanssa toista kertaa koskaan pilkillä. Edelliskerralla pari vuotta sitten suuntasimme Höytämönjärvelle, mutta se oli pienoinen virhe kun lunta oli vielä liikaa.

Tällä kertaa halusin ei-kalastusta-harrastavan Janin viedä mahdollisimman varmaan paikkaan, mistä tulisi edes pieniä ahvenia, ja päädyin valitsemaan Roineen; Kangasalan Kirkkojärveäkin harkitsin.

Roineen rannassa oltiin jonkun verran ennen kello kymmentä aamulla. Aloitettiin pilkintä heti lähtörannasta, mutta eipä siitä kaloja kuulunut. Jatkoimme hetken matkaa rantaa eteenpäin kairaten pääasiassa lumettomalle moottorikelkkauralle, mutta siitäkin tuli vain muutama yksittäinen pikkuahven.

Parin sadan metrin päässä näkyi pintakiviä, ja niiden viereen mentyämme aloin heti saamaan ahventa ihan hyvää tahtia. Janilla oli hiljaisempaa, mutta sitten kun hän siirtyi itseni ja kivien väliin alkoi vähän kalaakin nousta. Syönti oli ihan kohtuullista, mutta ei kuitenkaan mitään hurjaa. Vettä oli alla noin kolme metriä ja nälkäisimmät ahvenet nousivat ylös metrin siimalla, mutta ei niitä kovin montaa niin ylhäältä tullut. Pilkin pääasiassa ketjupilkillä silmän kanssa - jälleen kerran en saanut värikoukkua oikein hyvin pelittämään. Välillä tuli myös käytettyä tapsia silmän kanssa.

Tällä alueella pyörittiin koko loppuaika eli noin neljä tuntia, välillä kalaa tuli koko ajan ja välillä ei ollenkaan. Janilla oli selvästi hiljaisempaa, ja suuria vaikeuksia vastaiskujen eli kalan tartuttamisen kanssa. Ehkäpä enemmän pilkkimällä oppisi...Jani pilkki tapsilla, joka tuntui omasta mielestäni ainakin olevan kenties varmin ahvenelle.

Kuten sanottua alueella oli pintakiviä, mutta toisaalta kovin matalasta ei silti kalaa tullut. Yleensä heti kivien vieressä oli jo 3m vettä, ja jos sattui löytämään matalampaa ei sitten tullut kalaakaan. Toiseen suuntaan mentäessä kalaa oli noin 4m syvyyteen saakka, joten aika tarkka kala tuntui olevan syvyydestä.

Itselleni kertyi 7,85kg ahvenpussi muuten pientä silppua, mutta seassa pari yli 100g ahventa. Janillakin isompia oli kiinni, mutta ei tullut ylös. Kävipä niinkin, että Janilla oli kiiski kiinni morrissa, ja siihen koitti ilmeisesti ahven käydä kiinni. Janin saalis joka tapauksessa 1,1kg.

Illalla hain vielä kairanterän teroituksesta, ja kävin sitä testaamassa Pyhäjärven Liukuslahdella. Kaira pelitti loistavasti niin kuin pitääkin, mutta ahvenen hurja syönti tuli melkoisena yllätyksenä. Reilun tunnin verran pilkin josta loppuajan melkein pimeässä, ja silti kertyi ahventa tuossa ajassa 3,75kg. Jos Roineen ahven oli noin 15g keskipainoltaan, niin Liukuslahdella tuo koko tuplaantui, ja tuli vielä huomattavasti matalammasta alle 2m vedestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti