perjantai 8. maaliskuuta 2013

Veittijärven kisa 3.3

Veittijärvelle pääsin yhden välivuoden jälkeen kisaamaan, tosin sitä "joutui" jättämään SM-esikisan väliin jos sitä nyt sitten joutumiseksi sanoo. Tulee sitten vaihteeksi lähdettyä SM-pilkkiin täysin kylmiltään ekaa kertaa järvellä -tyyliin.

Veittijärven kisan lähtö oli Kesäniemestä. Juttujen mukaan viime talvena oli selvästi eniten tullut kalaa lähtörannan uima-avannon vierestä, sillä siinä oli ollut hapekkaampaa vettä ja muualla ilmeisesti lievää happikatoa. En kuitenkaan uskonut saman toistuvan tänä vuonna, vaan aloitin vakipaikoiltani järven itäreunasta. Se on hyvää ahvenpaikkaa, ja ajattelin, että ahvenilla voisi tällä kertaa pärjätä kun oli tullut lunta lisää ja särki kenties huonolla syönnillä.

Ei se ihan niin sitten ollutkaan, vaan ahvenetkin olivat loppujen lopuksi melko yksittäisiä mitä siltä alueelta sain. Yhdestä reiästä tosin nousi muutama särkikin, mutta se särjen syönti loppui hyvin nopeasti. Sen verran aktiivista särki kuitenkin oli, että päätin siirtyä alueille kohti lähtörantaa, missä kuvittelin särkiä paremmin olevan.

Heti ensimmäisistä rei'istä tuli yksittäisiä särkiä ahvenien sekaan, mutta ei sen enempää. Kävin jopa siellä uima-avannon reunallakin välillä kokeilemassa miten siellä on syöntiä, ja kyllä siellä pari kaveria jonkun verran kalaa saivat, mutta yleisesti ottaen vaikutti melko hiljaiselta. Itse en saanut mitään ja lähdin suoraan takaisin sinne mistä tulinkin. Jonkun ajan päästä löysin reiän josta tuli särkiä vähän enemmän, ja lopulta se olikin päivän ainoa reikä josta tuli yli 10 särkeä. Lopulta tuosta nousi särkiä varmaan noin 50kpl, eli hyvin lähelle puolet koko päivän saaliistani. Ei huono reikä, mutta toista vastaavaa ei millään löytynyt. Särki tuntui olevan suhteellisen syvässä vielä, noin 4 metrissä. Ihmettelin kahta tai kolmea särkeä päivän aikana, aivan karheita kuten kutuaikaan. Vastaavaa en muista huomanneeni missään ennen.

3,9 kilon saaliini oli selvästi pienin mitä olen koskaan Veittijärveltä saanut, mutta syönti oli sen verran heikkoa että tuokin riitti yleisessä sarjassa kolmanteen sijaan. Missään nimessä tuollainen saalis ei kuitenkaan mitenkään tyydyttänyt ja vähän jäi semmonen tunne että ei tuo kisa missään nimessä hyvin mennyt.

Tässä top 10 saaliit yleisestä sarjasta:  loput tulokset löytyvät täältä.


1. Mikkola Hannu 4,480 kg
2. Koivula Juha 4,375 kg
3. Mustalahti Atte 3,900 kg
4. Matero Timo 2,550 kg
5. Tanner Pasi 2,510 kg
6. Takaniemi Pentti 2,490 kg
7. Silfver Henrik 2,330 kg
8. Heleä Joonas 2,245 kg
9. Mikkola Arto 2,220 kg
10. Mansikkamäki Jari 1,970 kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti