keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Iltasyönnillä Liukuslahdella 15.1

Otsikko on aika hämäävä, sillä syöntiä ei ollut kyllä missään vaiheessa. Vaan myöhään olin liikkeellä kun klo 13 aloitin ja klo 16 lopetin. Mukana jälleen kerran pelkät värikoukkupilkit. 34mm, 38mm ja 42mm Vim-pilkit, 4cm JK-värikoukkupilkki ja Himppasepe värikoukulla. Himppasepe oli muutenkin ensiuitossa ja Vimit toista kertaa eilisen jälkeen.

Ajattelin tosiaan kokeilla, miten tuo Himppasepe toimii värikoukun kanssa, kun olen tullut siihen tulokseen että alhaalta pulleamman mallinen Pikkusepe on nimenomaan silmäpilkki, eikä se oikein sovellu värikoukkupilkintään hyvin. En tosin siltikään Himppasepeä värikoukkupilkintää ajatellen hommannut, vaan ajattelin että sitä voisi käyttää heikolla syönnillä tapsipilkkinä ja miksei ihan matalaan ketjupilkiksi yhdellä vedolla ongintaan. Särjelle sitä voisi myös kokeilla.

Himppasepe osoittautui alkutuntumalta kuitenkin melko hyväksi värikoukkupilkiksi. Pienillä terävillä nyppäyksillä sen sai värisemään ja hieman korkeammilla rauhallisemmilla vedoilla ja pudotuksilla pilkki kävi reilusti sivulla samalla pienen värinän tehden. Pikkusepessä ei tällaista sivuhakua ole.

Jäälle kävelin toisen jäällä kulkijan jälkiä pitkin, joka oli näköjään ilmeisesti koiran kanssa kävellyt lahden poikki. Yhdessä kohtaa hänen jälkiensä kohdalla jää sitten vähän ritisi ja koeporaus vahvisti jään paksuudeksi noin 4 senttiä. Että tällaisista kohdista sitä vain huoletta mennään ylitse.

Pilkinnän aloitin märän laikun reunasta, jossa oli myös alle 5cm jäätä. Makoisan oloinen laikku ei antanut kuitenkaan pari ahventa enempää. Siirryin eilisille parhaille paikoille, mutta kalaa tuli huomattavasti sielä eilistäkin huonommin. Yhdestä reiästä sentään onnistuin noin 5kpl saamaan ahvenia, ja tuo reikä oli ylivoimaisesti päivän paras.

Kokeilin jonkun aikaa keskemmältä 3-4m vedestä, josta yleensä saadaan vähän isompaa ahventa. No tällä kertaa saaliini tältä kohtaa jäi yhteen ahveneen, joka kyllä oli reilut 100g kooltaan.

Päätin siirtyä etukäteen ajatellen kaikkein varmimmalle pikkuahvenalueelle, mutta ei syöntiä sielläkään, muutamasta reiästä 1 ahven, mutta pääosin ei mitään. Kaikki viime vuosien ottipaikkani tuli kierrettyä 3 tunnissa ja saalis jäi noin puoleen kiloon, joten ei kehumista syönneissä! Saa nähdä joko kahden viikon sisään alkaa kala syömäänkin jossain.

Tämän enempää ei saalista kertynyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti