maanantai 27. tammikuuta 2014

Seuraottelu Kokemäen Sääksjärvellä 25.1

Toissapäivänä olin yhdellä suosikkivesistöistäni, Kokemäen Sääksjärvellä. Kilpailu oli Vammalan Urheilukalastajat vastaan kotijoukkueena ollut Sääksjärven Urheilukalastajat. Seuraottelu oli Satakunnan joukkuecup-kisa. Molemmissa joukkueissa oli 8 pilkkijää. Neljän tunnin kisa ja puolen tunnin siirtymät molemmin puolin.

Päätin aloittaa kisan alueelta, josta tulin viime vuoden yleisessä kisassa kakkoseksi ja voittajakin tuli samalta suunnalta. Viime vuoden tapaan myös aloitin värikoukulla, se kun on tuntunut tuolla järvellä kelpaavan. Kokeilussa oli tällä kertaa jokin pieni ruotsalainen värikoukkupilkki.

Heti alussa näytti selvältä, että syönti on paljon huonompaa kuin mitä etukäteen ajattelin. Itse en saanut sitten nypyn nyppyä mistään ja eipä näyttäneet muutkaan juurikaan saavan kun aika ahkerasti liikkuivat.

Kun en kerran matalasta 1-2,5m vedestä mistään kalaa löytänyt värikoukulla, niin päätin kokeilla syvemmästä vedestä ja penkoista tapsilla. Syvimmillään 6m vedestä montun reunasta. Montun vieressä oli myös matala kohta, jossa aika iso alue myös 2-2,5m syvää vettä. Yleensä tuollaisista paikoista tulee hyvin ahventa ja monesti isompaakin, nyt saalis jäi yhteen karkuutukseen, kun todennäköisesti noin 200g ahven irtosi. Tuo jäi ainoaksi kalatapahtumaksi koko alueelta.

Totesin, että syvemmästä vedestä ei tänään apua ole, ja siirryin takaisin lähelle aloituspaikkojani noin 1,5m veteen. Ja kas kummaa heti toinen reikä antoi päivän ensimmäisen ahvenen. Kisaa oli kulunut 1h 40min. Rei'itin tietysti tuon alueen aivan täyteen reikää, mutta ei siitäkään alueelta kertynyt ahvenia kuin 13kpl. Muuten pienehköä, mutta yksi yli 100g myös värikoukulla. Ei tuntunut hirveästi olevan väliä mitä uitti, 0-1 ahventa reiästä tuli lukuunottamatta yhtä reikää, josta sain tapsilla jopa 4 ahventa peräkkäin.

Alueen vähäinenkin kalantulo hiljeni, ja lähdin vielä viimeiseksi vajaaksi tunniksi muualle. Isäni ja pari muuta meidän seurasta selvästi jotain kaloja saivat, kun olivat kaikki suunnilleen samalla alueella. Menin joukon jatkoksi, ja sainkin melkein heti ensimmäisestä reiästä ahvenen. Tein muutamia reikiä lisää, mutta ahvenia ei enempää tullut. Kaikki muut kyllä saivat edelleen jonkin verran kalaa, mutta en minä sitten millään. Loppuajan tein uusia reikiä kohti lähtörantaa, eikä kaloja löytynyt.

Näin ollen sain tyytyä 14 ahveneen. Tosiaan yhdestä reiästä 4 ahventa ja loput kalaa antaneet reiät olivat 1 ahven/reikä.

Punnituspaikalla selvisi, että tiukassa oli ollut kala muillakin. Huonoimmilla 2 ahventa. Saaliini riitti 16 pilkkijän kisassa jaettuun 7. sijaan. Seurani Vammalan Urheilukalastajat meni jatkoon selvällä erolla, sillä otimme 4-voiton ja sen lisäksi myös 6. sija tuli meille.

Tässä oman muistini varaisia tuloksia oman seuran osalta:

1. Esko Huusko 2,9kg+
2. Rauno Mustalahti 1,875kg
3. Jouko Soikkeli 1,3kg+
4. Tapio Mustalahti 1,1kg+
6. Martti Lotsari 0,6kg+
7. Atte Mustalahti 0,46kg

Loput jäävätköön mainitsematta :D Mutta mainittakoon, että selvästi alle 100g heillä.

Todella vaikea ja työntäyteinen kisa, jossa mainiosti onnistuin kiertämään kalapaikat. 2-4 sijat nimittäin tulivat varsin läheltä paikkaa, jossa aamusella pyörin tuloksetta. Voi olla, ettei se aamulla syönytkään yhtä hyvin. Kisan vaikeudesta kertoo se, että paikallisesta seurasta 8 pilkkijästä vain yksi ylsi yli 500g tulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti