maanantai 27. tammikuuta 2014

Liukuslahdella 23.1

Meinaa jo muisti pätkiä, kun tuon Liukuslahden jälkeen tullut jo monta reissua. Mutta pikainen päivitys tuosta pilkkikerrasta. Vain värikoukut mukana, ja lähdon lähinnä eri pilkkejä testaamaan lahden varmimmille paikoille. Olin järvellä vasta vähän ennen auringon laskua selvästi klo 15 jälkeen.

Vaan se siitä varmuudesta kun paikalle pääsi. Ekasta reiästä 1 ahven ja tokasta 4kpl. Sen jälkeen toistakymmentä tyhjää reikää. Ei näyttänyt hyvältä ja palasin rei'ille, joista aluksi ne 5 ahventa sain. Jotain käsittämätöntä tapahtui, ja noista rei'istä tuli hetken aikaa ahventa jopa ihan hyvin. En tiedä sitten valoko ahvenet paikalle oli houkuttanut vai pelästyikö ne kairausta kun eivät heti napanneet. Myös vierestä löytyi muutama reikä joista vähän tuli ahventa. 1,6kg tuota kalaa kertyi, vaikka hetken aikaa vain pilkin.

Sen verran kyllä huomasi, että 16 koon koukku oli periaatteessa ottava, mutta kala oli aivan liian isoa noin pienelle koukulle. Keskipaino oli muistaakseni 37 grammaa. 14 koon koukku sen sijaan tartutti kalat jo ihan hyvin. Parhaimman syönnin hetkellä kala otti kyllä joka väriseen koukkuun heti kiinni mitä vain yritin. Pääasiassa tarjosin marjapuuron väristä ja kelta-oranssia koukkua.

2 kommenttia:

  1. Oltiin La 25.1 kans täällä ensimmäistä kertaa klo. 9-13.
    Helposti 50 ahventa oli saaliina, muutamia yli 100g jopa. Taisi viikonlopun leuto keli tuoda kaloja syönnille siinä missä ulkoilijoita jäälle. Oli meinaan ihmisiä lenkillä koirien kanssa sekä muutama pilkkijäkin.

    VastaaPoista
  2. Tuossa näkee talvella jäällä melkein 100% varmasti koiran kävelyttäjiä, jos alle 15 pakkasella pilkille menee. Eipä syönnit muualla Pyhäjärvellä ole päätä huimannut, Liukuslahti melkeinpä parhaita paikkoja tällä hetkellä. Siinä ei ilmeisesti päässyt vesi ihan niin pahasti sekoittumaan kuin isommilla selillä ennen jäätymistä.

    VastaaPoista