tiistai 14. tammikuuta 2014

Kaudelle jatkoa Liukuslahdella 14.1

Tänään tuli vihdoin jatkettua pilkkikautta, tai pitäisikö sanoa avattua uusi kausi saman talven aikana. Jäät kun lähtivät tältä alueelta kokonaan pois noin viikko sitten. Pilkkitaukoa ehti itselleni kertyä jopa 18 päivän verran peräkkäin, kun ainakaan Liukuslahdelle ei päässyt.

Mukaan otin muutaman värikoukkupilkin ja yhden pilkin varustettuna ketjukoukulla. Ensi kertaa uitossa oli 34mm ja 38mm VIM-pilkit.

Eilen ei vielä jäälle päässyt, sillä rannassa oli vain 3cm kohvajäätä. Nyt oli koko yön noin 20 astetta pakkasta, mutta ihmeen vähän oli jää silti vahvistunut. Mutta rantaan päästyäni huomasin heti ainakin pääseväni pilkille, sillä jäällä oli oltu jo pilkillä ennen minua. Tämä pilkkijä oli ilmeisesti ollut aikaisin aamulla jo liikkeellä, sillä hän oli poistunut jo kun itse tulin pilkille noin klo 13.

Yllättävän vähän jäätä kuitenkin oli, tasaisesti 3 kairan pyöräytystä, eli ehkä 4,5cm. Siitäkin oli ainakin puolet kohvajäätä, joka ei juuri varoittele ennen pettämistään. Kalaa tuli odotetun heikosti, 2 metrin vedestä muutamia satunnaisia ahvenia, reilu 10kpl.

No, tämän toisen pilkkijän jälkiä pitkin menin lahden toiselle puolelle saakka, ja sieltä tuli vähän paremmin kalaa. Sieltä sain värikoukulla ehkä 15kpl ahvenia, joista yksi ehkä vähän yli 100g. Kolmen aikoihin suuntasin järveltä pois. Tuolla kohdalla kala tuntui muutenkin olevan paremmin syönnillään.

Odotetun heikkoa oli kalantulo, ja sormet paleli kyllä tosi pahasti koko ajan. Ei ole sormenpäät tottuneet vielä yhtään pakkasiin, kun ei ole pakkasia pitkään aikaan ollutkaan. Melkein joka kalan sai erikseen härnätä ottamaan, poikkeuksena pari isointa ahventa, ja isoin otti värikoukkuun matkalta kiinni.

Tässä vielä kuvaa pilkkipakista, jota käytän monesti paikoissa, joissa tiedän jääväni alle 7 kilon saaliin. Ihan täytenä tuohon sellainen 6-7kg mahtuu kalan koosta riippuen. Vavoille on oma osastonsa, ja tuohon mahtuu ainakin esim. Karismaxin lyhintä kehimisvapaa juuri ja juuri 8kpl. Tämä pakki oli viime talvena melkein poissa käytöstä, kun alkoi kansi menemään sen verran huonoon kuntoon, että se piti uusia. Nyt on uusi kansi tehty ja toivottavasti taas kestää jokusen vuoden.

Reppusysteemiin verrattuna tämä pakki on mukavampi käyttää varsinkin pienillä järvillä ja lyhyillä reissuilla, joilla ei evästä oteta mukaan. Eväätkin voi toki mukaan ottaa, mutta siihen vaatii selkärepun erikseen. Tosin tänä talvena ei ole millään reissulla toistaiseksi ollut banaania kummempaa evästä mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti