tiistai 21. tammikuuta 2014

Roismalanlahdella 21.1

Roismalanlahdella tänään ensi kertaa näillä jäillä ja toista kertaa tänä talvena. Tarkoitus oli vain selvittää, onko syöntiä ylipäätään ollenkaan ja järvellä olin vain noin 1,5 tuntia.

Aloitin värikoukulla kirkon läheltä, ja heti ekasta reiästä sain pari lupaavaa tärppiä, mutta ei kaloja ylös. Seuraava reikä hieman syvempään, ja yksi 50g ahven. Muutamia reikiä kairailin vielä ympärille, mutta värikoukulla ei saanut niistä nykyäkään. Kokeilin morrilla kalaa antaneet reiät ja yhden muun reiän. Kolme ahventa sain morrilla ja särkiä lähes 10.

Tuon jälkeen siirto vakipaikoille (silppupaikalle) Torranniemen lähelle. Tuosta on aina tullut ainakin muutamia ahvenia, huonollakin syönnillä. Nyt tuli ahvenia heti ensimmäisestä reiästä värikoukulla. "Aamurusko"värillä, eli vaaleanpunainen-vaaleanvioletti. Tuolla sain kymmenkunta ahventa peräkkäin, ja vaihdoin sitten oranssi-kelta-oranssiin koukkuun. Siihen nappasi heti kaksi ahventa, mutta sitten lakkasi. Tarkistin tästäkin morrilla, mutta muutamalla nostolla ei kalahavaintoja.

Vettä oli tällä alueella noin 3-4m, ja siitä löytyi vielä toinen noin 10 ahvenen reikä. Näiden lisäksi muutama tyhjä reikä ja pari reikää, joista tuli 1-2 ahventa. Ahvenet jäivät yllättävän hyvin kiinni nro 12 koukkuun, vaikka kalat olivat hädin tuskin 20g. Tärpit olivat siltikin tosi hentoja, varsinaista nykäisyä ei joka kerta tuntenut, vaan siima ainoastaan vähän liikahti.

Saalista tuli siis tämän 1,5 tunnin session aikana puolen kilon ja kilon väliin. Muutama ahven oli noin 50g ja loput sitten selvästi pienempiä.

Saapa nähdä, koska näillä vesillä kala alkaa syömään...laikkuja kun vähän muodostuisi jäälle niin auttaisi kovasti. Nyt oli ehkä vajaan sentin lumipeite ja kuuraa pari senttiä. Jäätä oli noin 20cm kuten muillakin järvillä, missä olen nyt käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti