sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Laituripilkkikauden päätös 14.12

Sunnuntaina 14.12 pidettiin tämän vuoden viimeiset laituripilkkikilpailut Ratinassa. Kisa-aika oli 10-14.

Kisasta ei jäänyt paljoa kerrottavaa, mutta tässä tiivistetysti. Ensimmäisen vartin aikana ennen sallittua siirtymistä ei tälläkään kertaa tullut kaloja. Tällä kertaa tosin yksi kala oli kiinni hetken, mutta irtosi saman tien. Viikko sitten oli kaikki suurimmat saaliit tulleet jälleen aivan laiturin päästä, ja sinne porukka nytkin suuntasi heti kun sai siirtyä.

Pääsin itse pilkkimään laiturin päädystä, kerrankin. Tosin jouduin pilkkimään naama tuuleen päin, eikä siinä oikein tahtonut tarjeta, kun tuuli vain yltyi koko ajan. Jossain vaiheessa kun kello oli 11-puoli 12 vähän hermokin petti ja tuli lähdettyä tuosta pois (paha virhe!). Yhden särjen kerkesin saamaan, ja minun paikkani ottanut pilkkijä veti samasta kohdasta voittokalat. Tosin särki alkoi syömään jälleen vasta puolen päivän jälkeen, eikä sitä silloinkaan tullut pitkiä putkia.

Rantavesissä kävin pariin otteeseen kiertelemässä ja sieltä oli saaliina 4 pikkuahventa ja pari tulitikun mittaista kiiskeä. Lähelle laiturin kärkeä kävelin takaisin, ja sain sieltä vähän saaliini, eli yhteensä 6 särkeä kiiskien ja ahventen lisäksi. Oli selvää, ettei tuolla kalamäärällä pärjää, vaikkakin kaikki saivat kalaa huonosti ja muutama kisan keskeyttikin.

Paljastetaan kuitenkin, että voittajalla oli reilut 1,3 kiloa ja ne tulivat "keskeltä välivettä" eli 9 metrin siimalla ja ilmeisesti tapsilla kaikki (?). Moni käytti pitkää tapsia, kun syönti oli olematon. Oma saaliini oli muistaakseni 360 grammaa, joten särjetkin oli tällä kertaa aika pieniä. Sijoitustani en tiedä, mutta sanotaan sen verran, että listassa oli ehkä puolet sellaisia, jotka eivät edes punninneet kalojaan. Taisi kisassa olla vain noin viidellä pilkkijällä ylipäätään yli puoli kiloa kalaa. Kisan suurin kala oli kylläkin 410g ahven, ja laiturilta saatiin heittokalastamalla kisan aikana kuha.

Ostin tähän kisaan surviaisia vähän "jääkisoja" ajatellenkin, mutta saapa nähdä pääseekö mihinkään täällä päin pilkille edes tämän vuoden puolella. Vaan eipä ollut surviaisista tänään apua.

Tulokset jäi omalta osalta tällä kertaa vähän pimentoon, kun tuli myytyä kisan jälkeen morreja ja värikoukkuja. Niin, tässä kaikille tiedoksi, että pyrin tekemään jonkinlaiset sarjat koukkuja ja morreja valmiiksi kisapaikoilla myyntiä varten. Eli jos on kiinnostusta, niin tulkaahan kyselemään välineitä jos en ole muuten laittanut esille. Hinta on alhaisempi kuin sähköpostitse tilaamalla.

Morreja on tosiaan tullut nyt tehtyä väri- ja ketjukoukkujen lisäksi, mutta ei ole vielä ehtinyt värikarttaa suunnitella tänne blogiin. Jossain vaiheessa laitan jonkinlaista kuvaa kuitenkin kalustosta.

Kilpailukalenterista voi päätellä, mistä kisoista minut milloinkin löytää. Huomioikaa, että kilpailukalenterin alaosassa on erillinen lista niistä kisoista, mihin minä aion osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti