torstai 15. joulukuuta 2016

Lampipilkintää ja Vesijärvellä 13.12.

Toissapäivänä tuli käytyä Tonin kanssa pikkulammella, josta sain kohtuullisen hyvin kalaa toissatalvena ensijäillä. Jäällä oli hieman lunta, vaikka Vesijärvellä ei aikaisemmin ollut lunta ollenkaan. Kyseinen lampi on varsin ruskeavetinen, joten lumi ei varmasti tehnyt syönnille hyvää. Alueella josta aiemmin olen lammelta kalaa saanut oli jonkinlainen laikku, ja aloitimme molemmat siitä. Itse aloitin pystypilkillä ja kärpäsentoukalla, ja sillä yhdistelmällä tulikin pilkittyä vajaat 10 reikää ilman minkäänlaisia merkkejä kaloista...näinkö oli lampi aivan horroksessa?

Päätin kokeilla samat reiät uudelleen pienellä kultamorrilla ja sainkin heti pienen ahvenen, ja hetken päästä pari lisää. Myös Toni vaihtoi morriin ja sai hetken päästä n. 100g ahvenen, ja sen jälkeen myös pienempiä. Tein lisää reikiä, mutta ne eivät antaneet heti kalaa morrillakaan. Jonkin ajan kuluttua päätin kokeilla pienellä Ässä-tasapainolla, ja sainkin sillä heti pari ahventa. Kalan koko tosin ei juuri morrikaloista kasvanut. Ongin vuorotellen tasurilla ja morrilla, ja jossain vaiheessa morriin nappasi reilu 100g ahven, mutta tasurilla kalamme jäivät suurimmillaankin noin 70 grammaan. Kaikki kalat tulivat noin 1,5m vedestä.

Yksi haukikin eksyi lammelta tasuriin...

Tässä näkyykin valtaosa lammestaParin tunnin yrittämisen jälkeen meillä oli kasassa hädin tuskin yli puolen kilon verran ahvenia, ja päätimme loppuajaksi siirtyä Vesijärvelle. Sieltä sain heti ensimmäisestä reiästä noin 8m vedestä 164g ahvenen, joka jäi myös päivän suurimmaksi. Tuo ahven oksensi kuoreen, mutta silti reiästä tuli tämän jälkeen vain pari pikkuahventa. Lähialueelta sain vielä muutamia 60-100g ahvenia ja muutaman kymmentä pikkuahventa. 8-10m vedessä tuntui olevan hajakaloja ja sitä syvemmässä ei nykäissytkään. Paras reikä antoi 8 ahventa, joten todella heikkoa oli kalantulo edelleenkin, mutta hiljalleen tuntuisi syönti paranevan. Viikon parin päästä voipi kala tätä menoa syödä jo hyvinkin.

Nihkeän päivän kokonaissaldo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti