perjantai 2. joulukuuta 2016

Pikkujärvellä Nokialla 2.12.

Kauden neljäntenä pilkkipäivänä suunnattiin Nokian vesille eräälle pikkujärvelle. Täällä oli kuuleman mukaan ainakin jäätä turvallisesti, joten osittain siksi se oli paikanvalintana. Siltikin jäät muodostui aluksi ongelmaksi, sillä emme kaverin kanssa päässeet ensimmäisestä paikasta jäälle lainkaan, vaan jää oli rannassa koholla ja petti allani. Tuli siinä toinen saapas kasteltua, mutta ei sen kummempaa. Muutaman kymmenen metrin siirtymä, ja toisesta paikasta jäälle pääsi ongelmitta.

Jäätä oli varsin mukavasti noin 13-14cm joka suunnalla. Aluksi kokeiltiin yksi menneiden vuosien varmimmista paikoista, mutta paria tärppiä enempää tapahtumia ei siitä tullut. Tuli kokeiltua värikoukulla ja tasapainopilkillä aluksi. Kyllästyin aika nopeasti "pinnasta pohjaan ja pohjasta pintaan" pilkintätapaan ja päätin pilkkiä pelkästään värikoukulla ja noin 50-70cm irti pohjasta. Olisiko ollut toinen reikä tuolla taktiikalla, kun värikoukkua vietiin 430g ahvenen toimesta, reilusti isoin ahven tälle kaudelle toistaiseksi. Tuli tuohon jäätyä kyttäileen vielä tasureilla ja morreilla, mutta kalahavaintoja ei enempää tullut. Tämä 430g ahven tuli pienimmällä Vim-pilkillä ja nro 12 värikoukulla, mutta sen jälkeen vaihdoin 42mm Vimiin nro 10 koukulla, jolla ongin pääasiassa loppuajan.

Jatkoin rei'ittämään eteenpäin, mutta tyhjältä vaikutti vajaat 10 seuraavaa reikää. Yhdeltä reiältä sitten nousi vajaa 100g ahven ja hetken päästä pari todella kovaa tärppiä, jotka eivät ikävä kyllä tarttuneet. Joko kävi hauki koittamassa tai sitten reilumpi ahven...Tältä alueelta sain enää pari pienehköä ahventa, jonka jälkeen tein reilumman siirtymän, jonka päätteeksi löysin kun löysinkin vähän kalaa. Kalan koko oli vain keskimäärin pientä kyseisen järven mittapuulla. Yhdellä reiällä sain kuitenkin edes ensimmäistä kertaa syönninpoikasta aikaiseksi näillä jäillä, kun kymmenkunta ahventa tuli aivan peräjälkeen kun pilkin sai alas. Tältä alueelta ei kuitenkaan sinttien lisäksi noussut kuin yksi reilu 150g ahven ja pari noin 100-grammaista.

Kalantulo tuntui tuon alueen jälkeen hiipuvan lopullisesti, ja keli tahtoi lumisateenkin myötä olla sen verran hämärä, että päätettiin lähteä pois. Kokonaissaaliini oli vähän vajaat 2 kiloa ahvenia, joten pilkille saa mennä seuraavinakin päivinä!

Päivän ensimmäinen ja selvästi isoin ahven, 430g

Tämän näköistä pilkkipaikkaa, lunta oli noin sentti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti