torstai 15. joulukuuta 2016

Vesijärvellä 11.12.

Vesijärvellä tuli pilkittyä Juhan kanssa viime sunnuntaina. Jäällä olimme noin klo 11 ja suuntasimme Messilän vesille. Aloitimme noin 6 metrin vedestä molemmat tapsivehkeillä ja siirryimme hiljalleen syvempään veteen. Alku oli todella heikkoa, ja itselläni taisi olla kolme pikkuahventa ensimmäisten 15-20 reiän jälkeen. Vähän jyrkemmästä penkan reunasta yli 10m vedestä Juha onnistui saamaan pari noin 200g ahventa, mutta lisää filekoon kaloja ei alueelta löytynyt. Teimme pidemmän siirtymän kohti Laasonpohjaa ja kokeilin välillä vähän matalammastakin vedestä. Noin viidestä metristä sain vihdoin muutaman ahvenen, joista isoin juuri ja juuri filekokoa. Lisäksi sain alueelta yhden hauen ja Juhalta meni tärpistä siima poikki ilmeisesti hauen kanssa.


Kello näytti vähän hauen saamisen jälkeen jotain klo 13, ja päätimme siirtyä loppuajaksi Messilän edustalle, missä oli jo pidempään ollut joukko pilkkijöitä. Sen verran huonosti saimme kalaa, että "pakko" oli käydä tarkistamassa, mitenkä ahventa nousee tuolta alueelta. Heti ensimmäisistä rei'istä aloimme saada ahventa, mutta parveksi asti niistä ei oikein ollut. Kala sieltä ja kala täältä, kokoluokka vaihteli sormenmittaisesta noin 80g kokoluokkaan. Syvyysvaihtelua oli tällä alueella jonkin verran, mutta etupäässä kalaa tuli noin 10 metristä. Aivan lopussa yksi Juhan ahvenista oksensi kuoreen, ja tuon reiän vierestä sain vielä pari noin 100g ahventa, kun kello oli jo yli kolme.

Eli hankalissa merkeissä jatkui Vesijärvellä, lopuksi saimme sentään sen verran noin 100g ahvenia, että sai jonkinlaiset ruokakalat kasaan. Syönti oli koko päivän etupäässä todella varovaista, mutta tällä viimeisellä alueella oli ilmeisesti pienimuotoista syöntiä, kun muutama ahven otti saman tien kun pilkin sai alas. Silti en saanut enempää kuin 5 ahventa samasta reiästä päivän aikana.

Kahden miehen kokonaissaalis

Päivän pienin kala, hämärässä tullut kiiski...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti