maanantai 5. joulukuuta 2016

Nokian Pyhäjärvellä 4.12.

Eilen käväisin Pyhäjärven Huhtaanselällä koemielessä katsomassa ylipäätään pääseekö jäälle. Jäällä olin vasta klo 13 jälkeen. Yllätys oli aika suuri, kun lähtörannassa oli tasaisesti 12cm jäätä ja hieman ulompanakin noin 9 senttiä. Sitä en kuitenkaan lupaa, että jää kestäisi jo kaikkialla selkävesillä, kun ei ole tullut jäätymistä seurattua.

Kalantulo oli odotetun heikkoa. Pilkin aluksi vain värikoukulla ja reilun 4m vedestä tuli ensimmäiset kalatapahtumat, muutamia pieniä ahvenia. Tuon jälkeen olikin useampia tyhjiä reikiä, kunnes löysin morrilla 5-6m vedestä lisää sinttejä. Tällä kohdalla meni hyvän oloinen laikku, tosin luntakaan ei ollut puolta senttiä. Lähdin joka tapauksessa rei'ittämään laikkua pitkin kohti rantavesiä. Kalaa löytyi kuitenkin yllättävän heikosti, ja noin 5m veteen osui ainoa reikä, josta tuli enemmän kuin yksi ahven. Tuosta reiästä taisi niitä tulla toistakymmentä peräkkäin. Kala ei noussut pohjasta puolta metriä enempää pilkin perässä.

Aivan loppuajan; kelin jo hämärtyessä ja lumisateen yltyessä, päätin loppuajan vielä koittaa morrilla hieman keskemmältä 5-6m vedestä. Toiseksi viimeisellä reiällä yritys palkittiin parilla filekoon (100-200g) ahvenella ja muutamalla sintillä. Kalojen tärpit olivat kyllä todella varovaisia, joten syöntiä ei tuntunut oikein olevan. Veikkaisin, että ainakin se pari viikkoa jälleen menee, että kala alkaa jäätymisen jälkeen oikeasti ottamaan pilkkeihin.

Näkymää Huhtaanselältä

Muutama kymmentä sinttiä ja pari "bonuskalaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti