tiistai 10. huhtikuuta 2012

4.4 Nerkoonjärvi, treenipäivä, 7.4 kisa ja Vaskuunjärven treeni

Ihan lyhyt treeni käytiin Eeron kanssa vetämässä, kun piti ahvenia fileerata koko loppupäivä. Kalantulo oli todella nihkeätä, ja sain vaivaiset 9 ahventa saaliikseni. Kolme näistä oli kylläkin sentään filekokoa ja isoin 150g. Eero sai yhdeltä alueelta 300g ja 100g ahvenen, ja toiselta alueelta joka reiästä suht hyvin 20-70g ahventa, johon ilman muuta kisassa suuntasimme.

Harvinaisen hyvin osasi taas treenatut paikat pettää. Hakattiin tuo alue aivan täyteen reikää ja saatiin molemmat 3 ahventa ekaan tuntiin. Kokeilin myös 5-6 reikää Eeron möllikkäpaikassa tuloksetta. Siirryin koittamaan ne paikat joista treeneissä joitakin kaloja sain ja niistäkin tuli huonommin kalaa kuin treenissä. Ei todellakaan hyvältä näyttänyt. Yhden niemen kupeesta löysin vedenalaisen matalikon puoli 1 jälkeen mistä kerkesin kilon verran ahventa saamaan, ja yhteensä kalaa oli 1,2kg. Eipä niitä ollut syytä vaa-alle viedä vaan punnittiin ne vasta kotona. Eero ei ollut saanut yhtään mitään siiryttyään täysin puhtaille alueilla kaloja etsimään. Vikan tunnin aikana hän meni vielä koittamaan siltä alueelta mistä treeneistä sai ne pari isompaa ahventa ja onnistui vielä lopussa saamaan vajaan kilon verran keskipainolta yli 100g ahvenia. Mutta eipä tuollakaan kilon kokonaissaaliilla ollut mitään syytä mennä vaa-alle.

4,5kg tuolla oli voittosaalis ollut ja se oli tullut pari sataa metriä siitä mihin kisan itse lopetin. Voittajalla oli vain 30 ahventa joten koko oli varsin mukavaa.

Kisan jälkeen suuntasimme Vaskuunjärvelle pikatreeneihin seuraavan päivän kisaan, tarkoituksena vaan katsoa lähdöstä vasemmalle pari paikkaa sekä lähtöaluetta. Kalaa ei niistä kovinkaan hyvin löytynyt joten päätettiin painella kisassa melko kauas oikealle kuten melkein aina ennenkin tuolla. Treenikalat oli kyllä hyvän kokoisia, keskipaino hipoi 50 grammaan rajaa. Morrilla ei tuntunyt yhtään pystyvän paikkaamaan jo pystyllä ongittuja reikiä, ja samoin vanhat reiät näyttivät tyhjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti