keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

8.4 Vaskuunjärven kisat

Viime sunnuntaina olin kisoissa Virroilla Vaskuunjärvellä. Tuolla on tullut käytyä kisoissa joka vuosi vuodesta 2007.

Edellisen päivän lyhyessä iltatreenissä Eeron kanssa tosiaan tarkistimme lähtöalueen ja ei sieltä kovinkaan paljoa kalaa löytynyt, vaikkakin koko oli varsin hyvää keskipainon ollessa liki 50g.

Päätettiin itse kisassa mennä vanhan tiedon mukaan noin 2,5km päähän lähdöstä järven isoimman saaren lähettyville ja sen viereiselle lahdelle. Lahti antoi kalaa erittäin niukasti aluksi, mutta siitä pois siirryttyäni en tahtonut saada kalaa sitten vähääkään. Saaren rannassakin tuli käytyä 5-7 reikää kokeilemassa tuloksetta. Muutama pilkkijä, mm. Eero saivat siitä kyllä heti joitakin ahvenia.

Päätin mennä hieman kauemmaksi lähdöstä kokeilemaan vielä täysin reijittämättömiä alueita, joista on kuitenkin melkein joka talvi tullut ainakin melko hyvin ahventa. No - nyt ei tullut kuin pari kymppigrammaista. Siirryin takaisin saaren lähettyville, johon oli muodostunut pieni ryhmä pilkkijöitä. Arvelin, että ainakin jonkun verran siitä oli sitten kalaa noussut kun he siinä niin viihtyivät. Menin alueelle ja kairasin uuden reiän täysin tuloksetta jälleen. Sitten kokeilin yhden vanhan reiän - ei edelleenkään mitään. Muut pilkkijät näyttivät saavan kalaa joka reiästä ainakin jonkun verran. Kokeilin seuraavan vanhan reiän ja kas kummaa siihen astinen noin 300g saaliini kutakuinkin viisin tai kuusinkertaistui seuraavan vartin aikana. Sitten reikä hiipui ja seuraavista oli tullut vain yksittäisiä. Reikää onkiessani Eero kyseli paljonko oli tässä vaiheessa kalaa ja hän sanoi että oli saanut rauhassa kiskoa kolmisen kiloa pohjiksi. Siinä vaiheessa pidin Eeron palkintosijaa jo melko varmana. Tässä välissä Eerokin kävi vähän kyseisen alueen ulkopuolella, mutta tuli nopeasti takaisin.

Melko pitkään oli kalantulo aika hiljaista, kunnes Eero alkoi kiskomaan sinttiä yhdestä reiästä ihan kunnolla. Itse sitten lopulta siitä läheltä löysin myös kohtalaisen hyvän reiän. Kalat ei vain ottaneet enää oikeastaan lainkaan pystypilkkiin siinä vaiheessa vaan touhu meni ihan täysin morritteluksi ja siihenkin tuntui ottavan todella heikosti. Huomasin, että muut huomasivat morrini toimivan paremmin ja moni muukin siirtyi tässä vaiheessa morritteluun, myös Eero. Loppuaikana löysin enää yhden yli 5 ahvenen reiän, tosin en tällä alueella saanut itse kairaamistani reijistä kalaakaan (n. 10 reikää), vaan kaikki kalat nousivat muiden kairaamista reijistä. Tässä yli 5 ahvenen reiässä oli keskikoko tavallista suurempaa ja seassa yksi bonuskala reilu 200g ahven joka jäi päivän ainoaksi oli 100g ahveneksi.

Viimeinen puoli tuntia oli täysin yksittäisten pienten ahvenen onkimista ja niitäkään ei enää viiden viimeisen minuutin aikana tullut. Harmittamaan jäi kun en tajunnut kuinka paljon tuo porukka heti aamusta siitä kalaa kiskoi ja itsellä ei reiät osuneet sitten alkuunkaan. Viiden metrin päässä olin käynyt yli kilon reikiä saamatta mitään. Loppuaikana sain melko varmasti koko porukan eniten kalaa mutta se ei enää 10. sijaa korkeammalle riittänyt (3818g), näin ollen itse sivusin "urani" huonointa sijoitusta Vaskuulla. Eeron 5,3kg+ riitti koko kilpailun voittoon. Sen verran oli syönti huonoa että tulostaso ei tuon korkeammaksi noussut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti