tiistai 10. huhtikuuta 2012

6.4 Lappajärvellä kisoissa

Tulipa vihdoin päästyä Lappajärvelle kisoihin sitten SM-pilkin. Tällä kertaa kisasta tulikin sitten täysi katastrofi. Halusin kovasti päästä Karpan tuntumaan kokeilemaan mitä SM-voittopaikasta olisi tullut nyt, mutta en sinne koskaan päässyt. Matkaa sinne olisi ollut lähtöpaikasta Katajalahdesta noin 6km.

Ekat 2-3km juoksin täysin vaivatta Karppaa kohti, mutta sitten lumisade vei voiton ja lopulta hävisi Karppa kauaksi näkyvyysalueelta. Havaitsin yhden pienen ruohosaaren/kivikon ja suuntasin siihen hetkeksi sakean lumisateen keskellä. Näkyvyyttä oli välillä korkeintaan 50 metriä. Muutaman reiän kerkesin pilkkiä, kunnes näkyvyys palasi ihan hyväksi. Minulla oli vain yksi ongelma: ei ollut hajuakaan missä päin oli lähtöranta ja suuntavaisto meni aivan sekaisin. Lähdin ilmeisesti aluksi oikeaan suuntaan, mutta jostain kumman syystä sain päähäni ettei tuo saari olekkaan Karppa ja lähdin kohti Sammakkosaarta joka oli ihan eri suunnassa.

Pettymys oli aika kova kun törmäsin siellä Eeroon joka oli sanonut aloittavansa Sammakkosaarelta. Että olin sitten 3-4km väärässä paikassa. Ei ollut minkäänlaista tietoa tuon alueen syvyyskäyristä ja pilkkiminen meni täysin hakuammunnaksi tuloksetta. Hölmö kun olin enkä ottanut karttaa mukaan. Karpasta olisin osannut kaikki syvyyskäyrät "ulkoa" kun on niitä tullut sen verran kartalta katseltua. Isompaa ahventa koitin lähinnä noin 6 metristä hakea, mutta eipä ensimmäistäkään tullut.

Saalista kertyi huimat 990 grammaa, joka oikeutti kisassa viimeiseen sijaan ainakin niistä jotka kalansa punnitsivat. Eero onnistui loppupäivästä ja varsinkin paluumatkalla jossa hänelle jäi 10 sekuntia aikaa.
Keskipainolta hyvin pientä kalaa oli kaiketi ollut ainakin melkein kaikilla pärjänneillä. Että nopeasti on tuo järvi muuttunut silppupaikaksi ainakin näin keväisin kun ei isommat ahvenet oikein syö tai parvet on ongittu harvoiksi.
Parhaat saaliit yli kymmentä kiloa joten kyllä sitä silppua nyt on jostain syystä Lappajärvessä paljon. Ei tälläistä viime vuosina ole kuulemma ollut lainkaan. Jos suuntaus jatkuu samana tulee varmaan kaikki kisavoitot tuolla kohta pikkukalalla ainakin keväisin...

1 kommentti:

  1. Teki kyllä hieman tiukkaa tuo paluu 5,5km päästä johon jätin liian vähän aikaa tälle kunnolle (37min). Jos olisi muutama kilo enemmän ollut kalaa niin tiukkaa olisi tehnyt..
    -Eero

    VastaaPoista