tiistai 10. huhtikuuta 2012

Raippaluodossa 3.4

Eeron kanssa lähdettiin aikaisin aamulla Pikku-Vistanille (Kalskärsfjärden) kokeilemaan josko siellä olisi jo kutupaikoille tulleita ahvenia. Aamu alkoi vähän turhankin lupaavasti kun ensimmäinen kalani oli 480g ahven. Ekasta reiästä tuli vielä 5 muutakin hyvän kokoista ahventa, mutta sitten hiljeni. Samoin Eero sai ekasta reiästään 4 ahventa ja sitten meni vaikeaksi. Pari tuntia kaiketi viihdyttiin vain Pikku-Vistanin puolella, itse sain siinä ajassa 11 ahventa ja Eero 6.

Saimme eräiltä pilkkijöiltä ohjeita miten "Pumpulle" pääsee kun emme olleet siellä koskaan pilkkineet. Siellä oli kuulemma edellisenä päivänä hyvin ollut kalaa, mutta tuuli oli vaikeuttanut pilkintää. Pumpulle saavuttuamme saimme pilkkiä melkoisen ajan täysin tyhjää ja kalan saanti alkoi näyttää jo todella epätoivoiselta. Muutkaan eivät näyttäneet kalaa saavan. Yksikin pilkkijä kertoi painelevansa takaisin Pikku-Vistanille kun ei ollut kalaakaan Pumpulta saanut.

No lopulta näin parin pilkkijän saavan muutamia ahvenia ja menin heitä kohti kairailemaan. Yhdestä reiästä onnistuin 4 ahventa saamaan mutta sitten hiljeni. Eerolla oli myös aluksi hiljaista, mutta yhtäkkiä hän alkoi ahventa nostelemaan yhdestä reiästä, taisi tulla 8 kiloa samasta reiästä. Itse menin siihen tuntumaan koittamaan ja sainkin heti jokusia ahvenia, mutta ei mitään kunnon putkia. Tunnin parin päästä ahvenen syönti tuntui lakkaavan kokonaan, noin 12 aikaan päivällä. Yksi pilkkijä kuitenkin alkoi hieman kalaa saamaan, Karismaxin tasapainolla aivan ylävedestä. No itse kokeilin samaa eräällä hetki sitten morrilla onkimallani reiällä ja melkein välittömästi 4 ahventa ylös peräjälkeen. Sitten kuitenkin jälleen hiljeni.

Pilkkijöitä tuli meidän viereemme hieman kauempaa ja sanoivat että sieltä kaikki kiskoivat kalaa, mutta jäät olivat huomattavasti heikommat, noin 15cm melko heikkolaatuista jäätä. Kävimme siellä kokeilemassa ja heti ekasta reiästä sain 3 hyvän kokoista peräkkäin. Siihen se sitten jäikin sillä toistakymmentä uutta reikää eivät tulosta tuottaneet. Eerokin sai vain 2 ahventa tällä käynnillä.

Syönti oli todella aneemista noin klo 15 asti, jolloin yhtäkkiä alkoi yhdeltä alueelta nousta kalaa ihan hyvin. Kalaa tuli sen verran mukavasti, että pysyimme melkein aloillemme noin klo 18 asti, kunnes reput alkoivat olla täynnä kalaa. Lisääkin tuntui tulevan, mutta kalantulo jälleen vähän hiljeni. Kalat uivat selvästi ohi parvissa, sillä silloin kun joku sai kalaa niin yleensä muutkin sai ja taas hetken päästä hiljeni kaikilla.

Päätettiin lähteä pois käyden vielä Pikku-Vistanilla hetkeksi. Ongimme ainoastaan vanhoja reikiä. Kalaa tuli huomattavasti paremmin kuin aamulla saimme, mutta alue missä pilkimme oli varmaankin parempi. Samassa kohtaa oli joukko pilkkijöitä aamulla ja he saivat ainakin jonkun verran kalaa. Sen sijaan omilta aamuisilta rei'iltä emme saaneet enää mitään.

Reppu täynnä ja aika lähteä pois
Isoimmat ahveneni: molemmat 480g, alempi maitikala
Päivän kokonaissaldo oli mulla 19,9kg filekalaa ja Eerolle 20,5kg filekalaa. Jotenkin tuntui, että Pikku-Vistanin puolella keskikoko oli jonkun verran parempaa, mikä oli kyllä pieni yllätys. Itselläni suurimmat ahvenet 2x480g ja 2x410g. Kolme näistä ja kaksi isointa tuli Pikku-Vistanilta. Molemmat 480g ahvenet aamulla joista toinen oli maitikala. Eeron isoin ahven jäi 370 grammaan ja hänellä muutenkin keskipaino oli huomattavasti pienempää kuin minulla. Vastaavasti Eero sai päivän aikana selvästi parempia reikiä kuin minä. Nähtävästi niissä kohdissa kala oli sitten pienempää missä niitä oli enemmän. Itselläni 10 isointa ahventa painoi 3,75kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti