sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Raippaluodossa myrskysäässä

Kohteenamme (minä, isä ja Eero) ja jälleen Pikku-Vistan.

Eipä tässäkään ollut taas mitään järkeä. Ennuste lupaili 15m/s keskituulia Raippaluotoon ja sadetta noin 15-30mm, jonka olomuodosta ei oikein tiennyt onko vettä vai lunta.

Pieni ihme kuitenkin tapahtui, ja kerkesin pilkkimään pari ekaa reikää ennen vesisateen alkua. Loppupäivä olikin sitten sekä sadetta että tuulta yltyvän suuntaisesti ja lumeksi muuttuen. Kala söi todella surkeasti, mutta sitä sentään tuli koko ajan jonkun verran näin pilvisellä säällä. Ei ole koskaan ennen tullut oltua Raippaluodossa näin huonoa syönnillä.

Reilu 9 tuntia vietettiin jäällä, kunnes tuli pudottua ekaa kertaa koskaan jäihin ja vieläpä kaksi kertaa. Ensin putosi jalka, sitten muutama askel ja plumps, taas muutama askel ja plumps uudestaan. Ylöstulo oli yhtä helppoa kuin arvelinkin, hieman kun sai nojattua jäätä vasten ja pari uintipotkua niin nousi helposti takaisin jäälle. Vettä oli alla kyllä ihan riittävästi n. 1,5m eikä siinä jalat kerenneet pohjaan osua. Ihan kaulaa myöten en pudonnut, sillä sain jään reunoista kiinni käsillä ja putosin vain rintaa myöten.

Putoamisien jälkeen oli sen verran kylmä olo tuossa kelissä, että tuli lähdettyä pois, oltaisiin kuitenkin kyllä lähdetty muutenkin. Keli oli yksinkertaisesti niin jäätävä kaikessa tuulisuudessaan ja sateessa. Punnitus näytti omaksi saaliiksi 16,5kg filekalaa, isälle 16kg ja Eerolle 13,5kg. Isoimmat ahvenetkin loistivat poissaolollaan, eikä 400g ylityksiä tapahtunut.

2 kommenttia:

 1. Vaikea se on olla kalaan lähtemättä,jos niin on suunnitellut,vaikka järki muuta sanoiskin.
  Hyvinhän teillä on kalaa ollut vaikka syönti jumissa.Menikö morritteluksi?

  VastaaPoista
 2. Minä ja Eero saatiin kaikki kalat morrilla, isä morrin lisäksi pari kolme kiloa tasurilla. Sain tasuriin kyllä yhdellä reiällä paljon tärppejä, mutta sen verran hentoisesti kävivät tökkimässä ettei kiinni jäänyt.

  Eipä nuo ahvenet tuolla oikein muuta keväällä syö kuin sudenkorennon toukkia, osalla oli niitä mahassa. Tasan yhdellä ahvenelle oli yksi pikkukala mahassa kuten viime kerrallakin.

  Sen verran vielä suunnittelin jos torstaina tuolla kävisi, sitten alkaakin oleen kausi aika loppusuoralla.

  VastaaPoista