sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Roismalanlahdella 5.1

Eilen tuli käytyä etsiskelemässä erästä pienikokoista selkäpakkaa Roismalanlahdelta, mutta eipä tuota löytynyt useiden kymmenien reikien kairaamisella joten annoin olla. Siitä oli kuitenkin isoa ahventa aiemmin noussut huhujen mukaan ja itsekin siitä viime talvena jonkun verran kaloja sain kun siinä kerran olin.

Tämän jälkeen siirryin rantavesiin alle 2m veteen ajatuksena ottaa vähän tuntumaa pikkuahvenen pilkintään kun sitä oli luvassa tänään Sääksjärvellä josta juttua seuraavassa blogikirjoituksessa. Pitkän matkaa kairailin värikoukkua uittaen ilman mitään kalatapahtumia, mutta saavuttuani tuttuun edellisvuosien silppuahvenpaikkaan alkoi tapahtua. Parista ekasta reiästä ei kovin montaa ahventa tullut, mutta kolmannesta niitä nousi toistasataa alle tunnin pilkinnän aikana. Ideana oli lähinnä testailla Reiman Velho -nimistä pilkkiä jolla olin pilkkinyt aiemmin lähinnä ketjun kanssa ja silläkin aika vähän. Pilkki tuntui toimivan kyllä sekä ketju, että värikoukulla.

Muutaman reiän pilkin vielä ympäriltä joista yhdestä tuli ahventa myös hyvin. Syönti kuitenkin lakkasi siihen kun tuli pimeä: jäällähän olin vasta pitkälti puolen päivän jälkeen. Lopuksi laskin ahvenet ja kappaleita oli tasan 150. Nämä tulivat noin 1,5 tunnissa, joten kalaa ei ihan koko aikaa tullut mutta melko hyvin kuitenkin. Vanhat reiät antoivat kalaa nopeasti uudestaankin kun niiltä kokeili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti