tiistai 29. tammikuuta 2013

Säkylän Pyhäjärvellä 27.1

Sen verran turhautti aikaisempien päivien nihkeä kalantulo, että halusin vain mennä johonkin pilkille mistä mahdollisimman varmasti saisi ainakin jokusia kiloja ahvenia. Naantalissa oleva kisakin olisi kiinnostanut, mutta sinne päin ei tuntunut olevan tarpeeksi riittävän innokkaita lähtijöitä joten se jäi väliin. Säkylässä oli viikkoa aiemmin kisoissa ollut mukavasti ahventa matalassa vedessä ja matalasta lähdin sitten niitä tavoittelemaan värikoukulla ja morrilla vuoron perään. Päätimme Raunon kanssa sitten suunnata Kalikkaan.

Ensimmäinen reikä osui todella matalaan noin 60 sentin syvyiseen veteen, mutta siitä reiästä nousi siltikin yli kilon verran ahvenia. Lähialueelta ei kuitenkaan lisää ahvenia noussut. Kokeilin pikku hiljaa edetä syvempään veteen aina 3-3,5m veteen asti, mutta siltä väliltä nousi vain yksittäisiä ahvenia. Rauno jumittui yhdelle kohtaa ja sanoi samasta reiästä tulleen noin 3 kiloa ahvenia. Itsekin sitten siitä lähistöltä löysin reiän josta sain ainakin toistakymmentä ahventa. Siirryin samaa rantaa kauemmas ja hetken päästä osui reikä joka oli päivän parhaani. Ehkä 2kg sain tästä reiästä ahventa. Vettä oli 2,5 metriä, mutta ahventa sai värikoukulla metrin siimallakin.

Rauno siirtyi noin 50m päähän ja alkoi heti saamaan kalaa ensimmäisestä reiästä. Aloin hetken päästä rei'ittämään tätä minun ja Raunon välistä aluetta ja siitä löytyi useampi ihan kohtuullinen reikä joista parhaista tuli yli kilon verran ahvenia. Tällä alueella sitten pyörin noin 1,5m vedessä melkein koko loppupäivän ja kalaa tuli välillä paremmin ja välillä huonommin. Morritteluksi se kuitenkin meni loppua kohden ja vanhojen reikien kiertelyksi. Vanhoistakin reijistä sai välillä kymmenenkin ahventa peräkkäin.

Itselle kertyi lopulta keskipainolta ehkä 60-70g ahventa 11,5 kiloa ja Raunon saaliskaan ei paljoa tästä eronnut. Matalassa tuntuu olevan nyt ihan mukavasti tuota suht pientä ahventa Säkylässä mutta ei juurikaan isompaa ainakaan tuolla alueella, Raunolle taisi osua pari yli 200g ahventa, itselleni ei yhtäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti