perjantai 18. tammikuuta 2013

SM-pilkki 2014 Ilmoilanselällä

Jatketaan sen verran vielä SM-pilkkiaiheella, että ensi vuoden SM-kisat järjestetään Hämeenlinnan Hauholla Ilmoilanselällä. Osa alueesta ulottuu myös Pälkäneen puolelle. Kisa pidetään 8. maaliskuuta.

Lähtöpaikka on aika lailla keskellä järveä ja sekä vasemmalle että oikealle pääsee noin 4 kilometrin päähän. Ongittavaa syvyyttä järvessä on paljon, mutta se ei tarkoita sitä että tilaa olisi kalaa antavilla paikoilla paljon. Kahdesti olen itse kyseisellä järvellä pilkkinyt ja oikukas on järvi syönneiltään. Löytyy sekä isoa että pientä ahventa ja sekä syvästä että matalasta. Matalimmillaan noilla kahdella käynnillä olen saanut kalaa 1-2 metristä ja syvimmillään 9-10 metristä. Paras vähän isompien ahventen pari löytyi toissatalvisella käynnillä 6 metrin vedestä ja viime talvena ei löytynyt kuin pientä ahventa 2 metrin vedestä jonkun verran.

Järvi on mielestäni aika tunnettu isoista ahvenista ja monet tuolla käyvät varta vasten pilkkimässä yli 500g ahvenia. Näillä ison ahvenen paikoilla ei kuulemma pikkuahvenista juuri riesaa ole, vaan kun ison ahvenen parven löytää niin ahvenet myöskin ovat isoja. Joka tapauksessa alue on mielestäni varsin pieni SM-tason kisaksi. Saa nähdä kuinka kuinka täyteen pilkkijöitä tuo tulee SM:ssä. Joka tapauksessa kiva saada SM-pilkki välillä noinkin lähelle omaa kotipaikkaa. Enpä ole itse Hämeessä ennen SM-pilkissä päässyt kilpailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti