keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ilmoilanselällä 5.2

Tänään tuli käytyä Ilmoilanselällä värikoukkuja uittamassa kolmen muun pilkkijän kanssa. Varmaan nelisen tuntia tuli pilkittyä. Mukana oli eräs hieman enemmän värikoukulla pilkkinyt kaveri...

Tarkoitus oli mennä varmoille pikkuahvenpaikoille, ja sellaisia ne todella olivat. Ahven oli vain pienen pientä, suurimmaksi osaksi alle 10-grammaista. Ihan matalassakaan ahventa ei tuntunut ainakaan vielä olevan, vaan noin 3 metristä piti pilkkiä. Syöntikin oli melkoisen heikkoa, vaikka kalaa selvästi oli alla, kun useimmista rei'istä sai ainakin jonkun pienen ahvenen.

Vähän toista sataa pikkuahventa oli meikäläisen saaliina, ja omatekemillä värikoukuilla tuli ongittua. Kalamäärät olivat kuitenkin sen verran pieniä, että hankala sanoa mitkä värit toimivat parhaiten. Jokaisella koukulla (n. 7kpl) kaloja sain joita kokeilin. Oman värikoukun väreista "hedelmään" ja "tuhoon" tuli ehkä eniten luottoa, mutta pitää kokeilla ensi kerralla vielä montaa muuta väriä.

Jos jäätilanne jotakuta kiinnostaa, niin jäällä oli yksi auto ja jäätä oli noin 25-35cm. Lunta oli jään päällä noin 5-10cm.

Mutta jatketaan harjoituksia lähempänä esikisoja, aika turha siellä kai vielä on liiemmin aikaa viettää (?)
Tämän ekan käynnin otin ihan tietoisesti välinetestailuna ja hupipilkintänä, ei tullut juuri jätettyä kaloja rei'ille vaan melkeinpä ongin loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti