lauantai 1. helmikuuta 2014

Säkylän Pyhäjärvi, Myllyojanlahden kisat 1.2

Kisa-aika oli 10-14 ja siirtymät 30min, kisakala tietysti ahven.
Kuten treenipäivästä voi päätellä, Myllyojanlahdelta tuli lähdettyä Mannilaan asti. Myös Timo suunnitteli tulevansa alueelle. Eerokin tuli ensimmäistä kertaa koskaan Säkylän Pyhäjärvelle pilkille ja samalla kisoihin.

Eeron kanssa lähdimmekin juoksujalkaa Mannilaan päin ja alettiin juosta vuorovedolla. Lunta kun oli jäällä keskimäärin jotain 5-7 senttiä. Se hidasti vauhtia jo aika paljon. Varsinkin alkumatkasta oli kyllä enemmänkin lunta ja kasoissa jopa yli 15cm paikoitellen. Välillä taas oli laikkua ja lunta ei yhtään.

Ekat 2-2,5km juostiin yhteen menoon, ja sitten vuoronperään juostiin ja käveltiin. Ei vain kunto ole niin kova, että jaksaisi koko matkaa juosta tuolla kelillä. Eilisellä lumitilanteella olisi varmaan jaksanutkin.

Noin puoleen väliin kun oltiin päästy eli noin 3km tulikin sitten yhtäkkiä sen verran sakea lumikuuro, että kaikki rannat katosivat näkyvistä. Ei ole eka kerta Säkylässä kun näin käy. Viimeksi 3 vuotta sitten myöhästyin Loma-Säkylän kisoissa, kun takaisin tullessa sumu meni niin tiheäksi, että joutui kiertelemään rantoja pitkin ja myöhästyin. Mutta se siitä. Alkusiirtymälle olin lähtenyt ilman takkia takki repussa ja tämän sakean lumikuuron aikana otin repusta takin ja puin takaisin päälle, sillä paita oli jo aivan lumessa ja lisää tuli.

Onnistuttiin Eeron kanssa kuitenki pitämään suurin piirtein oikea suunta tuon lumikuuron ajankin, ja kyllä se näkyvyys jo noin 10 minuutin kuluttua taas palasi kun kuuro meni ohitse. Eli vaara ohitse onneksi. Kun näkyvyys parani, huomattiin että Mannilan edustalla on muutama hupipilkkijä, ilmeisesti samalla alueella kun missä eilen treenailtiin. Ja kun lähemmäs päästiin niin kyllä se täsmälleen sama alue oli.

Noin 53 minuuttia meillä meni Eeron kanssa tuohon 6km siirtymään. Eero meni heti noin 150 metriä minusta vielä eteenpäin, eli koitti etsiä kalaa hieman eri alueelta. Ekat reiät itselläni näytti tyhjää, kunnes yhdestä reiästä sain kymmenkunta ahventa tasurilla pohjan tuntumasta. Tapsiin ei ottanut, kun kokeilin. Tasuri takaisin ja vielä pari ahventa ylös.

Tuon jälkeen meni taas hakemiseksi eikä kalaa löytynyt. Samalla myös Timo pääsi tälle alueelle. Niihin aikoihin löysin toisen reiän, mistä sain kaloja. Siitä ei tullut kymmentäkään. Tämän jälkeen menikin todella pahasti hakemiseksi, Timo sen sijaan löysi melko piankin kaloja. Ihan yksittäisiä ahvenia ja nyppyjä sain tasurilla, kun tein pitkälle toistakymmentä reikää alueelta. Alkoi jo hieman huolestuttaa. Luovutin tasurionginnan noin klo 12 ja tuossa vaiheessa oli ahventa noin 3kg. Ajattelin etsiä tapsilla kalaa, kun ahven tuntui olevan paljon lähempänä pohjaa kuin eilen ja huonommalla otilla.

Päätin, että kokeilen aina reiällä noin 70cm irti pohjasta puoli minuuttia - minuutin ja sitten aina uutta reikää jos ei kalaa tule. Timon takaa löysin yhden 13 ahvenen reiän, joten tulosta alkoi heti tulla. Muutama tyhjä reikä, kunnes alkoi ahven iskeä ihan kunnolla! Ja kalaa tuli hyvinkin 1,5-2m irti pohjasta. Vettä oli tuolla kohtaa jo yli 7 metriä. Kala otti aina kiinni heti tai melkein heti, kun pilkin veteen sai.
Noin puolessa tunnissa noukin tuosta noin 5kg ahventa, kunnes lakkasi. Pieni tauko tuli kuitenkin yhdessä kohtaa, kun tapsimorri katosi. En tiedä sitten veikö hauki sen, kun niin yllättäen siima katkesi.

Ei muuta kuin toinen vapa äkkiä repusta esiin ja suunnilleen samaan syvyyteen pilkki ja kalantulo onneksi jatkui vielä jonkun aikaa. Kun kalantulo lakkasi niin se lakkasi yhtäkkiä ihan kokonaan. Olisin kyllä muutenkin joutunut pienen tauon pitämään, sillä jalat olivat jo niin jäässä, että oli pakko pieni juoksulenkki heittää. Jotain 200-300m metriä juoksin ja taas tuntui jalat lämpenevän ihan riittävästi. Enpä sitä kalaakaan kyllä saanut seuraaviin 10-20 minuutin, kun ei reiät tuntuneet osuvan millään. Pekka, joka alueelle tuli vasta Timon jälkeen sen sijaan tuntui kalaa vetävän. Timo taas tuossa vaiheessa oli lähtenyt jo kävelemään punnitukseen.

Ihan jonkun yksittäisen ahvenen sain parista reiästä, kunnes Pekkakin lähti kävelemään kohti punnitusta. Hetki Pekan lähdön jälkeen kävin koittamassa hänen vanhasta reiästään vieläkö ahven siellä alkaa syömään ja tulihan siitä 20 ahventa aivan peräjälkeen. Yksi ahven oli sitten tosi pahasti kiinni ja morrin koukku vääntyi mutkalle kun sen irrotin. Ei auttanut kuin vaihtaa välinettä. Yhden nypyn kerkesin enää saamaan, voipi olla että kalaparvi kyllästyi vavan vaihdon aikana ja ui jo pois. Tuon jälkeen kokeilin enää yhden reiän ja ei tullut kalaa, joten lähdin juoksentelemaan kohti lähtörantaa. Aikaa varasin paluumatkaan noin 56 minuuttia.

Eero lähti myös heti perääni pois kun itse lähdin, ja koko loppumatka mentiin samaa tahtia. Ei tullut oikeastaan kiire punnitukseen, vaikka 3-4 minuuttia vain jäi aikaa rannassa. Puolen välin jälkeen oli jo varaa hidastaa tahtia ja kävellä koko loppumatka. Muutaman minuutin kovempaa olisi hyvinkin päässyt jos olisi tarvinnut. Näin ollen sekä mennessä että tullessa tuohon matkaan meni 53 minuuttia. Aamulla hidasti tahtia vastatuuli, takaisin tullessa oli myötätuuli, mutta repussa tietty painoa jonkun verran kun kalaakin vähän tällä kertaa tuli.

Kisan välineistä sen verran, että ongin aluksi ruskea-kelta-oranssilla Eepe Vene- tasapainopilkillä. Loppuajan käytin Sepepilkkien Tapsisepe 14g ja 11g noin 8cm mittaisella tapsilla. Syöttinä käytin kärpäsentoukkia.

Tarkemmat tulokset kisasta saattavat tulla piirin sivuille, mutta tässä muistinvaraisia tuloksia:

Miehet:

1. Atte Mustalahti 9,420kg
2. Pekka Salonen 6,7kg
3. Timo Mustalahti 4,7kg
4. Eero Eerikäinen 3,5kg

Miesveteraanit 60v+:

1. Erkki Vuorela 3kg+

Naiset:

1. Sinikka Mäkinen 3kg+

Eli kuten tuloksista voi päätellä, matalassa kala on vielä(kin) surkealla syönnillä, tai sitä yksinkertaisesti ei ole siellä. Mannilaan tuli 4 henkeä ja ne olivat kisan 4 parasta tulosta.

Tälle talvelle ei Säkylässä taida olla muita kisoja enää kuin Maratonpilkki. Eiköhän silloin kala viimeistään syö jo matalassakin.

Tässä tarkemmat tulokset LSVK:n sivuilta, tosin Eeron nelossija jostain syystä jäänyt kokonaan merkkaamatta!?
NUORET 

1. KUUSISTO OSKARI HUITTISTEN KALAKERHO 2105 G 
2. AHOLA JUUSO PORIN PILKKIJÄT 1075 
3. LIIMULA ALEKSI PORIN PILKKIJÄT 325 
4. HURTTILA JUHO PILKKI -95 140 
5. LAUTAMÄKI KONSTA 70 

NAISET 

1. MÄKINEN SINIKKA TELJÄN KALASTAJAT 3170 G 
2. LEINO LEENA KANKAANPÄÄN KALASÄÄSKET 1075 
3. VUORELA VIRPI RAUMA SEUDUN URHEILUKALASTAJAT 1005 
4. KORPELA TAINA HUITTISTEN KALAKERHO 930 
5. SAVOLAINEN ARMI TELJÄN KALASTAJAT 875 
6. HUHTALA EEVA VAMMALAN URHEILUKALASTAJAT 310 
7. TUNTURIVUORI RITVA SAARENKIERTÄJÄT 145 
8. HAAVISTO ANNE HUITTISTEN KALAKERHO 80 

YLEINEN 

1. MUSTALAHTI ATTE VAMMALAN URHEILUKALASTAJAT 9420 G 
2. SALONEN PEKKA PILKKI -95 6740 
3. MUSTALAHTI TIMO VAMMALAN URHEILUKALASTAJAT 4795 
4. KUUSISTO PEKKA HUITTISTEN KALAKERHO 2545 
5. VIRTANEN MARKKU VAMMALAN URHEILUKALASTAJAT 1030 
6. KUUSELA JUUSO TELJÄN KALASTAJAT 995 
7. HEININEN HENRI KAUTTUAN TEHTAIDEN URHEILUKALAST. 850 
8. SALOMAA SAMI SAARENKIERÄJÄT 775 
9. RAPELI HEIKKI FC-KALAKERHO 565 
10. KUUSELA JANI TELJÄN KALASTAJAT 455 
11. HURTTILA MIKA PILKKI -95 420 
12. KORHONEN KONSTA PORIN PILKKIJÄT 185 

VETERAANIT 

1. VUORELA ERKKI RAUMAN SEUDUN URHEILUKALASTAJAT 3245 G 
2. AALLONRANTA LASSE TELJÄN KALASTAJAT 2075 
3. AIMIA TIMO KALAHUOVIT 1380 
4. SALO ISMO RAUMAN SEUDUN URHEILUKALASTAJAT 1290 
5. TEERI TAUNO PILKKI -95 1175 
6. SAVOLAINEN KAUKO TELJÄN KALASTAJAT 1095 
7. HURTTILA KALEVI PILKKI -95 870 
8. NYSTRÖM JOUKO SAARENKIERTÄJÄT 835 
9. FORSS PEKKA TELJÄN KALASTAJAT 790 
10. AALTONEN SIMO PILKKI -95 640 
11. AITOVAARA REINO KALAHUOVIT 450 
12. HAAPALA JOUKO TELJÄN KALASTAJAAT 435 
13. YLIHARJU ANTTI KALAHUOVIT 425 
14. HUUSKO ESKO VAMMALAN URHEILUKALASTAJAT 335 
15. RÄSÄNEN JUHANI PORIN PILKKIJÄT 290 
16. TUNTURIVUORI REIJO SAARENKIERTÄJÄT 225 
17. TALJA PEKKA TELJÄN KALASTAJAT 175 
17. KOIVUVIITA HANNU RAUMA 175 
19. KUUSISTO ALTTI TELJÄN KALASTAJAT 75 
20. SALONEN RAIMO TELJÄN KALASTAJAT 70 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti