keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kuulumisia Ilmoilanselältä

En nyt ala sanatarkasti sanomaan, koska ja missä olen tuolla itse käynyt. Mutta kisatuloksista päätellen ahven on ihan hyvällä syönnillä ollut ainakin viikonloppuna.

Nimittäin viikonloppuna oli ollut seuraottelu ja useita 6kg ylityksiä ja parhaalla yli 8kg. Sunnuntaina taas oli yhden seuran kisat ja parhaalla vajaa 4,5kg. Noissa seuran kisoissa ei ilmeisesti porukka osunut ihan järven parhaille alueille. Niin ja Tampereen Kalamiesten 10 ahvenen kisassa oli ollut voittotulos jotain 1,5kg.

Varsin syvästä vedestä jopa 5 metristä on tullut vielä paljon pikkuahventakin, mutta eiköhän ne siirry matalaan kisojen aikaan kun kevät lähenee. Matalassa on ollut vielä aika hiljaista, mutta koko ajan paranee sielläkin. Ja luultavasti maaliskuulla jo isompaakin ahventa tulee ihan matalasta.

Eli kisoja silmällä pitäen uskallan sanoa, että matalasta tekee monta kertaa varmemmin hyvän tuloksen kuin yli 3 metristä. Ison ahvenen löytäminen sieltä syvemmästä vaatii tuuria, kovaa kairailua tai sitten paikallistuntemusta, joka itseltäni ainakin tältä järveltä puuttuu. Taitaa olla viimeisillä 3 käynnillä itselleni 4 yli 100g ahventa yhteensä.

Mutta ei tämä niin nihkeä pilkkijärvi ole kuin ihan aluksi tuntui. Kalat on vaan pistemäisesti aika pienillä alueilla, tulee vähän Lohjanjärvi mieleen. Tyhjää saa hakata paikoitellen tosi runsaasti, mutta toisilla suht pienillä alueilla joka reikä antaa kaloja. Mutta näiden tyhjien alueiden läheltä yleensä löytyy ne isoimmat ahvenet. Päivän syönnistä on kiinni, voiko niillä kisassa pärjätä. Tiedän jo, että kisaan on tulossa järven hyvin tuntevia tasuripilkkijöitäkin. On jännä nähdä, pärjääkö joku heistä hyvin.

2 kommenttia:

  1. Onko sulla tietoa pystyykö tuolla autolla ajelemaan jäällä. Jos menis vaikka reenaamaan

    VastaaPoista
  2. En itse menisi ainakaan ennen kuin tulisi vähän pakkasia lisää. Kyllä siellä autoja mennyt on, mutta en tiedä onko enää viimeisen viikon aikana. Railoja ja uveavantoja saattaa olla syntynyt, ainakin Nokian Pyhäjärvellä oli tänään.

    Eli luultavasti se kestää mutta suositella en voi.

    VastaaPoista