maanantai 24. helmikuuta 2014

SM-esikisat Ilmoilanselällä

Sunnuntaina kävin toiset SM-esikisani koskaan. Tarkoitus oli mennä varmaan pikkuahvenpaikkaan ja niin teinkin. Paikkavalintana oli Linkissaaren rantavedet. Lauantaina paikalla kävin ja ahven oli mukavasti otillaan varsin matalassa.

Alun perin piti onkia esikisa Pärnäniemen itäpuolella olevalla isolla matalikolla, jonka länsireuna on merkitty reimarilla. Ajattelin kuitenkin siihen tulevan liiaksi porukkaa ja siksi muutin suunnitelmat viime tipassa.

Ainakaan esikisan kannalta päätökseni ei ollut kovin hyvä, sillä tuolta matalikolta ongittiin koko kisan kärkitulos vajaa 7kg ja muutenkin siitä tuli monia ihan kärjen tuntuman saaliita. Jotkut olivat kaiketi saaneet samastakin reiästä parin kolmen kilon kalaputken.

Omilla paikoilla Linkissaarella piteli hiljaista koko päivän, matalassa oli kyllä ihan pientä ahventa, mutta se ei syönyt millään. Taitaa olla totta, että tuolla järvellä ahven on välillä tosi tarkka välineistä. Sellaisia oli monien kertomukset kisan jälkeen. Tosin eri sarjojen voittoja tuli ymmärtääkseni sekä värikoukulla, silmäpilkillä että tapsilla.

En tosiaan saanut koko päivänä yhtään edes 10 ahvenen reikää, vaikka alueella tilaa oli hyvin ja edellisen päivän perusteella odotin itselleni 4-5kg saalista tuolta paikalta. Näin ne syönnit muuttuu päivässä. Juuri ja juuri sain kilon kerättyä yksittäisiä pikkuahvenia. Valtaosan päivästä ongin pienillä pystyillä silmän kanssa, kokeilin myös värikoukkua ja morria, mutta en huomannut niistä apua olevan.

Paikoista tiedän ainakin Ilmoilanlahden myös antaneen kisassa hyvin pikkuahventa ja hyviä sijoituksia tuli sieltäkin. Pohjoispää järvestä antoi yllättävän heikosti ahventa.

Nyt kyllä tuntuu että olen ihan pihalla mihin sitä varsinaisessa kisassa menisi. Alueilta mihin ajattelin SM:ssä mennä ei tullut esikisassa kummoisia saaliita. Olosuhteet jäälläkin ovat kyllä niin keväiset, että kala voi siirtyä parissa viikossa hyvinkin paljon.

Tässä tulokset,
linkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti