lauantai 1. helmikuuta 2014

Kisatreeni: Myllyojanlahti, Säkylän Pyhäjärvi 31.1

Eilen tuli vedettyä eka kisatreeni tälle kaudelle. Tähän astisiin lähdin kaikkiin kylmiltään. Sen verran heikkoa on ollut viime kisoissa, että ajattelin kokeilla tuottaako treenaaminen tulosta. Treenaamaan menin Timon kanssa.

Järven pohjoispäästä mentiin autolla jäälle, ensiksi Kalakiven tuntumaan. Pikaisesti koitettiin ja minulle yksi ahven ja kiiski. Kauaa ei tällä kohtaa viihdytty, vaan siirryttiin Kolakoskenlahdelle ja siellä tutkittiinkin jo paljon isommat alueet 1-5m syvyisiä vesiä koluten morrilla. Näiltäkin alueilta saalis jäi minun 3 ahveneen ja Timon 4.

Tuuli on sen verran kova, että muutenkin teki mieli välillä autoon lämmittelemään. Näin olleen paikka vaihtui jälleen. Ja pitäähän sitä tiheään vaihtaakin kun kalaparvia etsii. Ajoimme seuraavaksi Lahnasaaren kupeeseen ja varmaan toistakymmentä reikää teimme molemmat 2-5m vesiin. Timo jäi tästä nollille, itse sain 5m vedestä 4 ahventa peräkkäin ja matalammasta yhden ahvenen. Myös yksi siika erehtyi morriin yhdellä reiällä.

Alkoi jo näyttää selvältä, ettei Myllyojanlahden tuntumassa ole vieläkään (ainakaan syönnillään olevaa) kalaa. Viime viikonlopun seuraottelussa kun oli ollut vain 2,5kg kärkisaalis. Ja tuokin alue mistä se tuli oli täynnä reikiä.

Siirryimme siis etukäteen ajatellen kalaisimpaan paikkaan eli Mannilanlahden edustalle syvänteen reunaan. Tuosta olivat hupipilkkijät kiskoneet jo pari kolme viikkoa ihan hyviä jopa kenties 20kg+
saaliita.

Yhdessä kohtaa oli moottorikelkalla ajettu monta kertaa ja siihen oli syntynyt vähän laikkua. Pudotin Eepe-tasurin pohjaan ja kelasin muutaman pyöräytyksen ylöspäin. Eka houkutusnyppy ja heti kala kiinni. Ja kalantulo jatkuikin ihan koko ajan, kunnes totesin että kyllä tässä kalaa riittää. Koitin tapsillakin välillä, ja samantien oli aina kalaa kiinni kun pilkin veteen sai.

Rei'itin vähän matalampaan alle 6m veteen ja ekasta reiästä tuli tasurilla pari ahventa, mutta rannempaa ei enää mitään. Lähdin kairailemaan taas syvempään ja 6m syvyyden löydyttyä alkoi jälleen tulemaan ahventa ihan urakalla,tasapainopilkeillä välivedestä. Ei tuntunut olevan tasurin värillä, koolla tai merkillä väliä, kala otti joka välineeseen heti kun pudotti ja melkein mistä syvyydestä tahansa. Välillä ongin Eepe Vene- tasapainolla, välillä Karismaxilla ja välillä isoimman koon Ässällä.

Kokeilin tuon jälkeen vielä yhden reiän ja siitä alkoi tulemaan myös aivan hullunlailla ahventa heti tasurilla välivedestä, 5-10kpl otin ja sitten siirryttiinkin tältä alueelta pois. Timo oli rei'ittänyt tosin eri suuntaan kuin minä, eikä saanut kuin vähän toistakymmentä ahventa saaliiksi. Voipi olla, ettei siellä ollut sitten niin hyvin kalaa kuin siellä mistä minä yritin.

Ajettiin kohti Lahnasaarta (vai Lahnassaari!?), ja koitettiin muutamasta kohdasta 6-7m vesistä. Kalaa ei varsinaisesti enää vain löytynyt, joten kävi selväksi, että kisassa 6km siirtymä odottaa. Kaksi ahventa onnistuin noilta alueilta tasurilla jallittamaan välivedestä. Timon oli tyytyminen kiiskeihin. Ennen pois lähtöä koitettiin Eenokin läheltä vielä joku aikaisempien vuosien kalapaikka, mutta ei sieltäkään mitään tullut.

Päivän päätteeksi mulla ahventa noin 5kg ja Timolla reilu kilo. Eli ei kovin paljoa kuitenkaan tyhjennetty tuota aluetta, mistä vähän kalaa tuli. Sen verran vain että vähän välineitä testailin. Syönti oli vain niin kova että otti ihan mihin vain.

Keli oli melko pimeä koko päivän ja melkein koko ajan satoi vähän lunta.

Treenissä nousi keskipainolta noin 90g ahventa. Tässä siis noin 5kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti