sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Siekkisjärvi, Hämeen PM-pilkin kisan treenit 9.2 ja kisa 16.2

Kerron suht lyhyesti treenistä, kun palkintopolitiikan vuoksi ei jostain syystä huvita pahemmin muistella koko päivän kisaa.

Järvi oli etukäteen täysin outo, muuta en ollut paikasta kuullut kuin että pieniä on kisatulokset olleet.

Joka tapauksessa treenipäivänä kala söi hyvin ja sitä oli todella monessa paikassa. Taisin 5-6 kalapaikkaa löytää treenin aikana ja pari aluetta oli vieläpä tosi isoja alueita missä kalaa oli. Yksi yhteinen tekijä paikoilla oli, jokaisessa oli vettä alla noin 3-5 metriä, kuitenkin yleensä noin 4,5m.

Treenin vedin isän ja Tomin kanssa. Tomi löysi ainoana kalaa myös matalasta, ja tuolla kohtaa oli vettä vain 1,5 metriä. Siitä sain myös treenissä värikoukulla kaksi ahventa kerralla ekaa kertaa koskaan. Huomaa varmaan tuosta kuinka vähän kuitenkin värikoukulla olen pilkkinyt...joskus on kyllä muistaakseni tullut 1-haaraisellakin kaksi kerralla.

Ihan loppupäivästä löytyi vielä kohtalainen kalapaikka 2-3 metrin vesistä, mutta eipä siitä montaa kalaa saatu.

Mutta sitten päivän kilpailuun. Tuloslista on niin pitkä, että en sitä tänne luettele. Tulokset löytyy tästä linkistä. Otin kisan päätteeksi muutaman kuvankin, liitän ne joskus myöhemmässä vaiheessa tekstin loppuun.

Etukäteissuunnitelma oli mennä tuolle matalalle 1,5 metrin paikalle ja olla siinä niin pitkään kuin kalaa tulee ja vaihtaa sitten johonkin treenipaikoista - kuitenkin sellaiseen missä ei muita pilki. Kisan alku menikin mainiosti muutamaa ekaa hutireikää lukuunottamatta. Kala oli viikon nähtävästi pysynyt aika paikallaan ja samalta kohdalta alkoi ihan kohtalaisen hyvin nousta pientä alle 10g ahventa. Heti tosin huomasi, että syönti oli selvästi heikompi kuin viikko sitten ainakin tällä paikalla. Kaloja oli kyllä, mutta niitä sai enempi vähempi härnätä ottamaan. Hyvin harva nappasi heti pilkin pudotuksen jälkeen ilman houkutusvetoja.

Kala-alue osoittautui tosi pieneksi, noin 10x15m ja sen rei'itin itse neljän metrin reikävälillä melkoisen täyteen reikää. Pari muutakin pilkkijää siinä kävi, mutta eivät he kauaa viihtyneet. Vajaat pari tuntia tuo paikka kesti ja sitten loppui alue ja kalantulo. Parempi alku kisalle kuitenkin kuin odotin, 12 aikaan repussa noin 2kg ahventa.

Tein reippaan siirtymän kohti lähtörantaa ja tein muutamia reikiä, mutta ahvenet olivat kovin yksittäisiä. Päätin kokeilla vielä toisen matalan kohdan, josta treenin päätteeksi muutamia ahvenia tuli. En tiedä osuiko samalle kohtaa, mutta kaloja ei tullut. Tuossa tulikin tehtyä noin 15 tyhjää reikää peräkkäin, kunnes löysin sopivan penkan reunan jossa olikin heti kalaa. Paras reikä tosin siinäkään ei heti löytynyt. Noin 50 ahventa haarukoin parhaasta reiästä ja muista ehkä yhteensä noin 70kpl. Päivän ainoat bonuskalat tulivat myös näistä rei'istä, eli noin 100g ja 50g ahvenet. Kolmanneksi isoin ahven tänään oli varmaan 25g luokkaa ja keskipaino 10g korkeintaan.

Välinepuoli oli yhtä kaksijakoinen kuin taktiikkanikin tänään. Ekat 2 tuntia Pikkusepellä ketjun ja silmän kanssa, vikat 2 tuntia isolla tapsipilkillä lyhyen tapsin ja silmän kanssa.

Ei mennyt kisa tänään ihan nappiin, mutta kohtalaisen hyvin kuitenkin. Nelisen kiloa olisi ollut otettavissa, kuten veteraanien voittajakin sanoi, jonka voitin 2 grammaa. Taisi olla virhe rei'ittää loppuaika paikkaa jota en ollut treenannut, kun oli aika pitkä lähes kalaton väli siinä. Taisi siinä yli puoli tuntia hukkaan mennä.

Mutta eipä tuo 30 gramman tappio ja joukkuekisan 24 gramman tappio niinkään harmita, mutta ilman palkintoja jääminen harmittaa kun kerrankin jotenkin pärjäsi Hämeen PM-kisassa. Eli ei kisassa jaettu mitään muita palkintoja kuin mitalit. Monia varmaan kiinnostaisi, mihin nuo kisasta kerätyt rahat käytetään kun palkintoihin niitä ei laitettu. Eipä koko kisaan olisi varmaan kukaan lähtenytkään, jos olisi tämän tiennyt ennalta. Pidin viime vuonna Lounais-Suomen piirinmestaruuskisan voitosta saamaani 50 euron lahjakorttia huonona palkintona, mutta ei se enää niin huonolta tunnu. Mutta olisi se kiva, jos kisoissa olisi maineen ja kunnian lisäksi edes jonkunlainen palkinto, kun osanottomaksu oli kuitenkin 15 euroa.


2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen kerta kun kilpailussa ei saada palkintoja. Järjestäjät ei tunne pilkkikilpailu juttuja, kun eivät itse käy kilpailussa. Olin myös paalupaikalla naisveteraaneissa ja mieheni kakkosena 55-veteraaneissa. jo "URHEILUKALASTAJAT" saivat höynähyttää meitä harrastelijoita.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti koko Virroilta ei maine mene, kun Virtain Pilkkijöiden kisajärjestelyihin ja palkintopolitiikkaan olen kyllä ollut tyytyväinen. Normikisoissa kun voitosta saa sen 25-40 euroa niin ainakin Vaskuun kisoissa summa on vaihdellut 80-120€. Keväällä taas Vaskuun kisaan jos ei tule päällekkäisyyksiä...

    VastaaPoista