tiistai 8. maaliskuuta 2016

Uudessakaupungissa 29.2.

Uudenkaupungin Lautvedelle pääsin toisen reissun tekemään tänä talvena talviloman alussa. Saapa nähdä, onko jatkoa vielä luvassa.

Mukaan otin ainoastaan morrivehkeet, sillä en näin keväämmällä ole ennenkään saanut tuolla muita välineitä pelittämään. Idea oli myös koittaa kalaa mahdollisimman matalasta, sillä uskon tuolla filekoon ahvenen tulevan jo pikkuhiljaa matalempaan, kun se ennenkin on tullut.

Aloituspaikalla oli kolmisen metriä vettä, ja kalaa tuli aika lailla 1kpl/reikä. Kairailin koko ajan kohti rantaa, ja noin 1,5-2 metrin vedestä alkoi tulemaan jo pidempää kalaputkea, kahdesta reiästä peräkkäin yli 5 ahventa. Kokoluokka oli varsin mukavaa, ja isoin oli jo 300g luokkaa. Ahventa oli tuossa tosi pienellä alueella, ja ympäriltä ei tullut kuin jokusia pieniä.

Vaan ensimmäinen vähän isompi siirtymä tuotti heti tulosta, ja kalaa tuli tästä jo vähän isommalta alueelta. Puhutaan kuitenkin vain noin 35x15m alueesta, mistä kalaa sai. Aivan vieri viereen sai rei'ittää tuon parhaan alueen, sillä vanhoista rei'istä ei juuri kaloja saanut. Tältä alueelta liki jokainen reikä antoi ainakin yhden ahvenen ja paras reikä 8 ahventa. Nämä 8 ahventa painoivat yhteensä liki 2kg, joten kala oli ihan sopivan kokoista. Pikkuhiljaa vaan tämäkin alue hyytyi, ja tein pari "tutkimusmatkaa" lähialueelle uusille alueille. Molemmista sain pari parempaa yli 150g ahventa, mutta siihen se jäi ja palasin loppuajaksi vielä samalle alueelle saaden vielä muutamia hyvän kokoisia ahvenia.

Yleensä tuolla tulee käytettyä nimenomaan pientä tai keskikokoista kultamorria, mutta nyt kala oli normaalia isompaa ja käytin vähän isompia morreja kuin yleensä, 0,16mm siimalla. Käytin varsin räikeitä morreja, oranssia ja punavalkoista. Surviaiset antoivat selvästi paremmin kalaa kuin kärpäsentoukat, ja tärpit olivat hentoisia.

Kokonaissaaliini oli 16,8kg ahventa, joista filekokoa noin 13 kiloa. Kymmenen suurinta ahventa painoi 2,9kg ja suurin oli 380g. Yli 200g ahvenia tuli noin 25kpl. Yksi 1,2kg haukikin eksyi nappaamaan morriin.

Veitsen vieressä suurin ahven ja taustalla jotain sinttiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti