lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kaikulan pilkkikisat

Pilkkikilpailut Pyhäjärven Kaikulassa 24.3 klo 9-14 + 0,5h

Viime vuonna kyseinen kisa jäi väliin maajoukkueen loppukarsinnan takia, mutta nyt tuli lähdettyä kun ei tärkeämpää osunut samalle päivälle.

Päätin hyvissä ajoin että missään tapauksessa en treenaamassa käy kyseiseen kisaan, kahdesti olen sen tuolla viimeksi tehnyt ja lopputulokset olivat heikkoja (n. 10. sija molemmilla kerroilla).

Päätin myös hyvissä ajoin sen, että tulen pilkkimään koko kisan Pajulahdessa alle 3 metrin syvyydessä ketjupilkillä ja silmällä, tulee kalaa sitten tai ei. Viimeksi tuolla tuli pilkittyä kovin syvässä 4-6m eikä siitä oikein mitään tullut.

Kisa oli myös ensimmäinen kisa Pyhäjärvellä koskaan missä pilkin siimasta vetämällä, oikeastaan tänä talvena on vasta tullut "kunnolla" harjoiteltua sitä. Tavoitteena oli siis onkia koko päivä siten, että yhdellä vedolla saa vedettyä kalan ylös.

Ihan täysin tuo tavoite ei kyllä täyttynyt, mutta suurimmaksi osaksi kylläkin. Viitisenkymmentä reikää tuli kairattua Pajulahdelle, kaikki alle 3m veteen paitsi muutama ensimmäinen mitkä lipsahtivat syvään jyrkän rannan vuoksi. Ihan lähelle kiviä kairasin ensimmäisenkin reiän mutta vettä oli yli 4m. Reiät pyrin hylkäämään välittömästi jos ahventa ei tullut siten että ne sai yhdellä vedolla ylös.

Heti ensimmäisestä alle 3 metriin osuneesta reiästä alkoi pientä ahventa nousta, mutta se lakkasi hyvin nopeasti. Noin 5kpl vastaavia, noin 300-500g reikiä alueelta löytyi ja sitten hiljeni täysin. Pari pilkkijää heilutteli käsiään vähän matkan päässä sen näköisenä, että menin kokeilemaan olisiko siellä kalaa vielä minullekkin ja ensimmäinen reikä alle 20m päähän heistä tuotti heti tulosta päivän parhaan reiän muodossa. Tästä reiästä taisi noin kolme kiloa tulla ahventa kaikkineensa. Muita yli kilon reikiä ei tainnut ollakkaan tällä alueella, mutta sellaista 300-700g tuli hyvin monesta reiästä.

Kun kalaa antava alue alkoi olla täynnä reikää, häivyin alueelta mikä oli ehkäpä virhe mikä maksoi voiton tänään. Eipä löytynyt enää kunnon paikkaa tästä siirtymisen jälkeen. Aivan Pajulahden toisesta päästä mistä aloitin löysin reiän mistä kilon verran sain ahventa, mutta ympärillä oli melkoisen tyhjää. Lähdin kairailemaan takaisin päin tuloksetta ja pilkkiaikaa oli puolisen tuntia jäljellä. Päätin juosta takaisin aamupäivän reijille jos sieltä vielä sattuisi ahventa tulemaan kun alue oli jo toista tuntia rauhoittunut. Yhdestä reiästä sain lupauksia herättävästi noin 30 ahventa, mutta lähellekkään vastaavaa ei alueelta löytynyt vaikka lisääkin vielä reijitin.

Aivan viimeiseksi 5-10 minuutiksi menin vielä aamun ekoille kalaa antaneille reijille ja yhdestä niistä lopulta alkoi ahventa nousta. Noin 15kpl ehdin nostella ennen ajan päättymistä ja aivan täysi syönti oli päällä.

Ahven oli tänään todella pientä, keskipaino ei varmasti ylittänyt 15g. Pari 100g sattumakalaa eksyi sekaan mutta ne eivät paljoa tuohon vielä vaikuta. Ahventa oli siis yhteensä noin 700kpl, ehkäpä enemmänkin. Painoa näille kertyi 9485g, mikä riitti kakkossijaan voittajalle selvästi yli kilolla häviten. Taakse päin oli myös kilon verran eroa kisan kolmoseen ja neloseen melkein saman verran.

Jos oikein muistan niin veteraanisarjan voittajalla oli kalamäärä samaa luokkaa kuin yleisen viidennellä, joten tällä kertaa yleisessä selvästi kovimmat saaliit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti