tiistai 6. maaliskuuta 2012

PM-pilkissä

Toissapäivänä olin siis Hämeen piirinmestaruuskisoissa, Toijalassa Vanajavedellä. Nyt viitsii niistä kirjoittaa kun saatiin tuloksetkin.

Kyseisellä vesialueella en ollut pilkkinyt koskaan ennen kisaa edeltäviä treenikertoja.
Treeneistä sanon sen verran että tuli käytyä vähän siellä sun täällä, mutta torstaina tein jo päätöksen että aloitan pohjoisrannalta läheltä takarajaa, sillä siellä tuntui olevan pienellä alueella suht paljon isoa ahventa. Treenipäivistä lauantai meni melkeinpä sitä tarkkaillessa että meneekö joku onkimaan/hakkaamaan paikkani tyhjäksi - ei mennyt. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi saanut mennäkin sillä menin tälle paikalle kisassa heti alkajaisiksi eikä isoja enää löytynytkään. Vajaan tunnin verran tuhrasin aikaa saaden 250g ja 150g ahvenet sekä noin kilon verran pieniä - ei hyvä. Koitin ketjupilkillä, tapsilla ja morrilla, mutta eipä ollut paljoa eroa pyytävyydessä vaan kaikki antoivat pientä.

Sitten juoksujalkaa melkein 2km siirtymä toiseen paikkaan, paikkaan jossa varmuudella oli hyvin 15g ahventa. Heti ekasta reiästä aloin kiskoa metrin siimalla pikkuahventa (pikkupysty silmäsyötillä) ja sama toistui monella muullakin reiällä. Hieman alle kympin kerkesin siihen 3 tuntiin nostella mitä aikaa jäi ja ehdin vielä kisan viidenneksi. Toisella taktiikalla olisi kyllä hopea vähintään ollut varma mutta eipä mahda mitään. En olisi vain millään uskonut etukäteen että 12kg:llä olisi niin korkealla, sen verran hyvin tuntui niin monessa paikassa kalaa olevan ja isojakin tuli sekaan. Eipä vaan tainnut isompi ahven syödä kisapäivänä alkuunkaan niin hyvin kuin treeneissä.

Ei kyllä toiminut välineetkään kisassa ja tarkoitan lähinnä koukkuja, eivät jääneet kalat kiinni eivätkä pysyneet. Eipä sitä silloin oikeen saalista kerry. Päätin että oli viimeinen kerta kun lähden noin puutteellisilla ketjukoukuilla kisaan ja eilen tein itse koukut lähinnä SM-kisaa silmällä pitäen. Mihinkään hifistelyihin en tuollaisissa mättöpaikoissa rupea vaan tein kaikista ketjukoukuista yksivärisiä.

3 kommenttia:

 1. Hupipilkillä kävin viime viikolla muutamana päivänä vanajalla,iittalan suunnalla.Isompi ahven söi ihan kohtuullisesti kunnes alkoi aurinkoiset päivät,ja samoilta alueilta tuli vaan silppua.
  Mitäs häikkää noissa koukuissasi sit oli,kun tuli liikaa pudotuksia?
  Oon paininu saman ongelman kanssa,kalaa on alla mutta paljon irtoo tartutuksessa tai nostovaiheessa.Koukkua ja pilkkiä oon koittanu vaihdella,mutta tuntuu että tuollanen 15g ahven on vaa jo liian pientä silmällä ongittavaks.Isompaa kun löytyy niin pudotukset vähenee..tämä tosin mutua.

  VastaaPoista
 2. Koukut olivat vain liian löysiä, eli kaloja irrottaessa vääntyivät lopulta sen verran että eivät tahtoneet pysyä kiinni. Nyt tein perhokoukuista uudet ketjukoukut. Osa oli Kamasanin koukkuja ja osa Tunca-merkkisiä.

  Kyllä itse pilkin viime talvena yhdessä kisassa keskipainolta alle 10g ahventa ketjulla melkein 4kg ja tartutuksen ja pysyvyyden kanssa ei suuria ongelmia ollut. Toki se koukkukoko saa olla jo 16 noin pienille.

  Uskoisin kyllä että joka tapauksessa vaikka 30g ahven pysyy kiinni paljon paremmin kuin 15g, kun nuo vähän isommat sintit yleensä nappaavatkin ahneemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tahtoo välillä olla kans nuo koukut mitä sattuu.Perhonsidontakamoista tosiaan löyty sopivan olosia koukkuja silmäpilkintään,eli kamasan b525.Myös kamasan b410 vois olla passeli,ohut lankanen pintaperhokoukku.Molemmissa suora silmä.
   Täytyykin sekotella epoksia,ja tehdä muutamia kokeeksi.

   Poista