maanantai 12. maaliskuuta 2012

SM-treeni: keskiviikko

Keskiviikkona se alkoi, tutustuminen SM-kisajärveen, Lohjanjärveen, jolla en ollut koskaan käynyt. Aluksi kairailtiin Eerikäisen Eeron kanssa kaikki selkäpakat läpi. Päätettiin, että Eero pilkkii ketjulla ja minä morrilla. Kalaa tuli erittäin nihkeästi ja vain yhdestä reiästä taisi Eero saada yli 5 ahventa, itse taisin saada 2 ahventa parhaasta reiästä.

Pakkojen jälkeen oli tarkoitus tutkia Lylyistenlahti kokonaan suulta pohjukkaan asti. Heti lahden suulla olevan kaislikkomättään vierestä Eero sai ahvenia monesta reiästä peräkkäin. Itse reijitin kaislikosta syvänteen päähän päin, jossa oli noin kolme metriä syvää. Pari ekaa reikää oli tyhjiä, mutta jo kolmannesta alkoi ahventa iskeä koko ajan. Kokeilin kaikki välineet ketjusta ja tapsista morriin ja tasapainoonkin ja kaikki tuntui kelpaavan. Tasurilla sain jopa välivedestä 100g ahvenen. Sitten hipsin syvemmälle lahteen kairailemaan.

Ei löytynyt koko lahdesta ensimmäistäkään ahventa vaan paljastui, että kaikki kalat ovat lahden suulla eri syvyyksissä 0,5-3m vedessä. Lopuksi ennen lahdesta poistumista kokeiltiin Eeron kanssa vielä kaislikkopuskan sisästäkin alle metrin vedestä ja sieltäkin tuli heti ahvenia ja isoin oli noin 100g.

2-4m vettä kairailtiin seuraavaksi tavoitteena päästä Liikkiöön asti. Ekat hyvät reiät osui jo vähän ennen Tiirankaria, parhaasta nostelin päälle 20 ahventa ja jätin siihen. Pari samanlaista reikää osui Tiirankarin toiselle puolellekkin, toinen mulle toinen Eerolle. Muutama sata metriä tästä kohti Liikkiötä löysin pari todella hyvää reikää noin 3 metrin vedestä, mutta ympäriltä ei tullut yhtikäs mitään. Eero reijitti alueen ohi hieman kauempana selällä saamatta mitään.

Seuraavaksi käytiin ennen Liikkiötä olevalla alle 6 metrin pakalla. Molemmat tehtiin pari kolme reikää ilman kalahavaintoja. Seuraavaksi muutama reikä Liikkiön takana olevalle pakalle johon kartalla merkitty 4,9m matalin kohta. Eipä saatu nykäystäkään sieltäkään. Seuraavaksi takahavutuksien alueet käytiin kattavasti läpi, molemmille taisi tulla yksi pikkuahven. Tämän jälkeen Eero reijitti vähän Liikkiön pohjoispuolta, itse reijitin Liikkiön läheisen pohjoisrannan koko matkalta noin metrin syvyyttä pommittaen. Yhdessä kohtaa oli vähän kaislikkoa niin kairasin siihen reunaan. Vettä oli jään alla vain 20-30cm. Pari nypäytystä ja mitä? Oliko se nyppy? Hetken päästä ylös päivän isoin ahven 120g. Perään vielä yksi pieneni ja yksi tärppi. Sitten lakkasi. Useita reikiä tein lähialueelle ja ainoa tärppi oli pilkin jääminen pohjaan kiinni. Sen verran matalaa oli että työnsin käden avantoon ja irrotin pohjasta.

Tämän alueen jälkeen oli pieni väli ilman kaislikkoa kunnes sitä taas tuli lisää. Sieltä taidettiin Eeron kanssa saada yksi ahven mieheen.

Kello alkoi olla sen verran että alettiin lähteä takaisin kohti Paloniemeä, johon auto jätettiin. Matkalta reijitin vähän sitä aluetta mistä olin 2 reiästä peräkkäin saanut hyvin ahventa, mutta enpä saanut enää nyppyäkään.

Treenisaaliit: minä 3,6kg, Eero 1,93kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti