maanantai 12. maaliskuuta 2012

SM-treeni: torstai

Tämän päivän tarkoituksea oli kartoittaa eteläpuolen takarajan alueet, varsinkin kiehtoi josko sieltä jostain 50-100cm vedestä löytyisi hyvin ahventa. Ekat reiät tehtiin aivan takahavutukselle ja Eero sai heti ekasta reiästä pari ahventa. Itse aloitin rannemmasta tuloksetta. Syvempään siirryin niin sain 5 ahventa samasta reiästä ja jätin reiän kesken.

Tältä alueelta saatiin vielä yksittäisiä kaloja 1-2 ahventa reiästä korkeintaan eli ei kovin kehuttavaa. Sohvasaarta kohti reijitettiin matalia alueita täysi tuloksetta, kunnes saavuimme kohtaan missä kartalla lukee Louhikko. Siinä oli pari henkeä pilkillä jotka nostelivat ahvenia ylös vähän väliä. Muutama kymmenen metriä ennen heitä sain heti parista reiästä todella nopeaan tahtiin muutaman ahvenen ja kalaa tuntui olevan hyvin. Syvemmästä tai matalemmasta ei tuntunut tulevan kuin yksittäisiä ja kalat tuntuivat olevan aika tarkkaan 1,5m syvyydessä jään paksuus mukaan lukien syvyyteen. Ruissaarta pitkin sitten käytiin takahavutuksella länsipuolella ja reijitettiin sieltä takaisin päin - ei ensimmäistäkään ahventa. Sohvasaaren edusta aika lailla skipattiin tutkimusalueesta ja alettiin taas pilkkiä tuosta lähettyviltä missä lukee Saarikko. Ei saatu matalasta eikä edes 3 metristä siitä mitään, mutta vähän selemmällä oli porukka joka veti kaloja "jatkuvasti" ylös. Joukossa isompiakin yli 100g jopa. Käytiin pikaisesti siinä ja joka reiästä tuli enempi vähempi kalaa. Sen jälkeen kohti itää reijitettiin 0,5-4m vettä ja kalat olivat erittäin satunnaisia.

Siirryttiin Vohloistenlahdelle, Eero meni rantoihin ja minä keskemmälle. Löysin 2-4m penkasta todella hyvin ahventa yhdeltä kohtaa, mutta se oli aivan täynnä reikiä eli moni varmasti tiesi paikan kalaiseksi. Eero ei matalammasta saanut kuin joitakin 5-20g ahvenia. Seuraavat reiät tehtiin muutama sata metriä ennen Vivamon uimarantaa ja heti ekalta alueelta sain kymmenkunta ahventa, Eero ei yhtään. Sitä lahtea sitten reijitettiin uimarantaan asti ja yhden hyvän reiän sain siltä väliltä. Muuten ei sitten tullutkaan mitään eikä Eero saanut mitään.

Seuraavaksi reijitykseen Lahokallion ja Hiljainenniemen välinen lahti. Eero reijitti taas rannassa ja itse vähän ulompana 3-5m vettä. Yhdestä reiästä sain 4 ahventa peräjälkeen mitkä jäivät ainoiksi tältä lahdelta.

Vähän Lahokallion jälkeen oli kaislikkoa mistä sain vähän toistakymmentä pientä ahventa. Eero reijitti tällä kertaa ulompana eikä saanut mitään.

Siirryttiin Multaanpään eteläpuolelle, missä karttaan merkattu matalikko. Vaan eipä löydettykään sitä. Eero sai kyllä siitä alueelta silti 220g ahvenen, joka oli koko 3 päivän treenisession selvästi isoin. Käväistiin vielä Helperin ja Liessaaren välissä sekä Liessaaren päästä työntyvällä niemekkeellä. Molemmista taisin saada 1 ahvenen.

Mulla tältä päivältä 2,5kg ahventa, Eerolla 1,35kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti