perjantai 30. maaliskuuta 2012

MJ-karsintaan valmistautumista

Huomenna on vuorossa maajoukkueen loppukarsinta Mikkelissä. Ehdottomasti yksi kauden kohokohdista näin etukäteen ajateltuna ja mitä tahansa siellä voi tapahtua. Järvi tunnetusti kerrotaan vasta paikan päällä, joten varustevalinnat tuottavat aina hieman päänvaivaa. Tapana on ollut ottaa vähintään 20 vapaa mukaan ja sitten järven syvyydet suurin piirtein tiedettyäni karsin puolet välineistä pois ennen kisan alkua. Yleensä kisa-alueet ovat olleet ainakin alle 4km mittaisia, välillä jopa alle 2km.

Tällä hetkellä näyttäisi, että mukaan lähtee kehittäviä morrivapoja noin 4kpl, tapsivapoja n. 4kpl, diagonaalimorrivapoja n. 4kpl, kehittäviä ketjupilkkivapoja n. 4kpl, diagonaalivapoja ketjupilkeille n. 4kpl ja varmaan pari tasurivapaa. Jokaisesta mukaan otettavasta välineestä tarkistan siiman kunnon ja uusin solmut ja tarkistan että kelat toimivat niin kuin pitääkin. Tietyistä vavoista pitää myös tietysti tarkistaa, että keloissa on tarpeeksi siimaa. Koukut tarkistan myös huolellisesti ja mukaan lähtee varmasti vain todella hyvällä koukulla varustettuja morreja ja koukkuja.

Kaikkeen täytyy varautua alle metrin syvyisistä ruskeavetisistä järvistä aina syviin ja kirkasvetisiin, joista voi joutua kalaa etsimään jopa yli 10 metristä. Jalkineistakaan ei osaa etukäteen sanoa kannattaako pitää saappaita vai lenkkareita jalassa joten otan molemmat matkaan. Jos sattuisi toista kertaa koskaan käymissäni loppukarsinnoissa se käymään, että takarajalle olisi yli 4km...Oletan, että tuolla on puolen tunnin siirtymäajat ja kilpailuaika 10-14, niin on mielestäni ennenkin ollut. Samaten pitää varautua kaikenlaisiin saalismääriin noin kilosta ylöspäin, joten herkimmät mukaan tulevat välineet ovat kyllä varsin ohutsiimaisia.

Yöksi luvataan Mikkeliin liki 10 astetta pakkasta, joten tuskin ainakaan loskaa jään päältä löytyy jos nuo lämpötilat toteutuvat. Aamullakin kisan alkaessa pitäisi olla vielä vähän pakkasen puolella. Päivällä menee hieman plussan puolelle ja auringon pitäisi paistaa koko kisan ajan. Ilmanpaineen puolesta kalan pitäisi huomenna olla syönnillään: pientä matalapainetta ja paine nousussa. Toki jos johonkin tosi vaikeaan rutakkoon vievät niin voi kilo olla kova sana kisassa.

Aikaisemmat loppukarsintanihan olivat muistaakseni 2011 Jääsjärvi, 2006 Kylliönjärvi, 2005 Paljojärvi, 2004 Palvajärvi ja 2003 Mallos. Joukkueeseen ekaa (nuorissa) kertaa päästyäni pidin karsintoihin tosiaan muutaman vuoden väliä, suurin syy siihen oli kyllä se että niin hyviä muita kisoja oli samoina päivinä. Hieman silti harmittaa kun en viimeisenä nuorten sarjan vuotena joukkueeseen pyrkinyt kun vahvoilla olisin varmasti ollut...

Mutta ei muuta kuin varusteita viilaamaan ja huomenna Mikkeliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti