lauantai 15. maaliskuuta 2014

11.3 "Uusi" kalaisa pikkujärvi löytyi Vammalasta

Tiistaina löytyi yllättävänkin hyvin kalaa järvestä, jolla olin ollut pilkillä aikaisemmin yhden kerran. Tuo käynti oli joko vuonna 2007 tai 2008 ensijäillä. Silloin olin kolmen hengen porukalla, ja kukaan ei saanut yhtään ahventa.

Tällä kertaa oli vähän toinen meininki. Ekaan reikään kultamorri alas, ja heti kymmenkunta ahventa peräkkäin. Muutama seuraavakin reikä antoi ahventa. Kalat ei napannut heti, mutta aina hetken päästä sai ainakin muutaman ahvenen putkeen. Tyhjiäkin reikiä löytyi matalasta kylläkin. Palasin päivän ekalle reiälle, ja hämmästys oli suuri kun kalaa tuli vieläkin paremmin kuin ensikäynnillä. Kaiken kaikkiaan taisin yli 6 kiloa saada ahventa samasta reiästä.

Lähdin etsimään kalantulon huononnuttua uutta kalaisaa paikkaa, ja sellainen löytyikin jo reilun 50 metrin päästä. Siinä olikin muutama hyvä reikä peräkkäin samalla syvyysvyöhykkeellä noin 2,5 metrin vedessä. Tuosta onginkin sitten sen verran kalaa, että reppu tuli miltei täyteen.

Järvellä oli 2 muutakin pilkkijää, ja kun toinenkin lähti järveltä pois menin vielä onkimaan hänen vanhoja reikiään. Noin 1,5kg vielä ahventa niistä ja viereen tehdyistä uusista rei'istä toiset 1,5kg lisää.

Tuloksena reppu aivan ylitäynnä ahventa, eli noin 21 kiloa. Keskipaino siinä 70g paikkeilla ja kaikki kalat yhtä lukuunottamatta morrilla. Aluksi pilkin pitkään kultamorrilla, mutta loppupäivän mustalla morrilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti