sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Video ahvenen fileeraamisesta

Itselläni selvästi yleisin tapa laittaa ahventa ruuaksi on fileerata ne, ja sitten joko paistaa tai tehdä ahvenvuokaa, johon tulee kalan lisäksi perunaa, pekonia ja kermaa.

Mutta tässä pari videota fileeraustekniikasta. Ammattilainen en toki ole, mutta yli 10 vuotta on tullut enempi vähempi fileerattua kalaa. Pääasiassa ahventa, mutta aika paljon kesällä kuhaa ja jonkun verran haukea. Satunnaisesti muitakin kaloja. Fileeraamisen opettelin alun perin pienillä noin 50-70g ahvenilla. Näiden videoiden kalat ovat noin 100g ahvenia.

Aluksi fileerasin monta vuotta Bilteman halppisveitsillä, jotka aluksi kyllä toimivat hyvin, mutta terä tylstyi kovin helposti. Pari veitseä sain myös katkeamaan tyven kohdalta.

Swibon veitsen hankittuani ei ole ollut enää paluuta ainakaan Bilteman veitsiin. Isotkin kalat saa hyvin fileiksi pitkän terän ansiosta, eikä terä tylsty kovin helposti. Ei ole tullut teroitettua kuin pari kertaa vuodessa. Terä on mielestäni sopivan jäykkä. Sanellin veitsi on saman tapainen, mutta terä on notkea. Joillekin voi tuo notkea terä toimia, mutta itse en niin notkealla pysty kovin hyvin fileeraamaan, ainakaan sen jälkeen kun on tähän Swibon veitseen jo tottunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti