lauantai 15. maaliskuuta 2014

12.3 Samalla pikkujärvellä Vammalassa kuin edellisenä päivänä

Aloitin samasta paikasta kuin mistä edellisenä päivänä lopetin. Nyt ei ollut muita järvellä, joten rauhassa sai pilkkiä. Samoista rei'istä tuli hyvin kalaa, kuin mistä lopuksi sai edellisenä päivänä. Neljä hyvää reikää taisi alueelta löytyä, ja niistä nousi toistakymmentä kiloa ahventa. Ei tarvinnut kuin kierrellä näitä muutamaa reikää. Syvyyttä oli 1,5-2 metriä. Nyt ongin morrin lisäksi tapsilla, ja siihenkin otti kalat välillä ihan hyvin. Värikoukku ja ketjukoukku eivät sen sijaan kelvanneet kaloille alkuunkaan.

Pikaisesti ennen pois lähtöä kokeilin vielä pari muuta edellisen päivän paikkaa, niistä tuli vielä muutama kilo ahventa. Kalantulo tuntui tuossa vaiheessa hiipuvan sen verran ja kalaa oli kuitenkin niin paljon, että ei viitsinyt enää uusia parvia etsiä. Saaliini oli vähän yli 15kg ahventa. Edellisen päivän tapaan yksi yli 200g ahven ja keskipaino siellä 70g. Jonkun verran oli sellaista 100-150g ahventa.



Kala otti välillä tapsiinkin hyvin, mutta ketju ei toiminut.



Osalla ahvenista oli erikoisen korkea niska ja pyrstöpuolela selkäranka kiero. Sama ilmeisesti synnynnäinen vika oli useammassa ahvenessa. Vertailukohteena alla oleva normaali ahven.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti