maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tapsipilkintää vammalalaisella pikkujärvellä

Tuli tänään oltua viime viikolla "löytyneellä" järvellä Teuvon kanssa. Järvellä oltiin noin klo 11-15.30

Isä oli edellisenä päivänä ollut järvellä melko pitkän päivän, ja tuloksena oli noin 15kg ahventa.

Ei muuta kuin kysyin koordinaatit edellisenä päivänä isältä mistä ahventa nousi parhaiten, ja suunnattiin Teuvon kanssa siihen. Päätin pilkkiä tänään tapsipilkillä, mikäli kalat ovat yhteistyökykyisiä. Aiemmin olen tuolla pilkkinyt vain pienillä pilkeillä, nyt pääsi kehiin n. 7cm Tapsan Saukko liukuversiona. Loppujen lopuksi ongin kaikki paitsi kaksi ahventa tuolla samalla pilkillä. Tapsin pituutta vaihtelin 4-10cm, pääasiassa noin 6cm tapsia käytin. Morri oli 12 kokoa ja väriltään punamusta. Syötteinä käytin ainoastaan surviaisia.

Aloitettiin kairaileen eilisien reikien päälle, jotka näkyivät selvästi lumettomina kohtina. Muualle oli kertynyt kahtena edellisenä päivänä muutama sentti lunta jäälle.

Melkein kaikki alueen reiät antoivat kalaa, ja parhaasta reiästä nousi itselleni kalaa tosi kovaa tahtia parikymmentä minuuttia. Tuloksena oli noin 7kg ahventa tästä samasta reiästä. Kalat nappasivat yleensä heti kun pilkin sai alas. Vettä tällä kohtaa oli kolmisen metriä. Lähialueen kaikki muutkin reiät antoivat kalaa, mutta vain yksi yli kilon reikä löytyi tuon lisäksi. Pariin tuntiin oli mulla kasassa ahventa noin 12kg ja Teuvolla ehkä 6kg.

Kalaa alkoi olla jo aika lailla tarpeeksi, ja lähdin rannasta hakemaan makkaratikkuja. Tuli siinä paistettua kaikessa rauhassa makkaraa ja sit jatkettiin pilkkimistä samoista rei'istä. Mitään hirmusyöntiä ei tosiaankaan enää ruokatauon jälkeen ollut, mutta pari kiloa sain vielä alueelta ahventa. Muutaman uudenkin reiän tein, mutta niistä tuli vain kolme ahventa.

Lähdin viimeisiksi 1,5 tunniksi etsimään uutta kalapaikkaa sitä kuitenkaan löytämättä, vain kymmenkunta ahventa nousi tuona aikana. Teuvo sai lopuksi kalaa hieman paremmin, mutta syönti hiipui myös sillä paikalla.

Lopputuloksena oli mulle ahventa noin 14,5kg ja Teuvolle noin 10kg. Teuvolla isoin ahven 202 grammaa ja itselläni 305 grammaa. Keskipaino jälleen kerran siellä jossain 80g paikkeilla. Ihan mukavan kokoista kalaa onkia, mutta työlästä on ruuaksi laittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti