lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vammalan Urheilukalastajien mestaruuspilkki 9.3

Viime viikon sunnuntaina olin tosiaan seuran mestaruuspilkissä. Kisapaikka paljastettiin vasta aamulla, ja se oli Tyrisevä -niminen järvi Sastamalan Kiikassa. Järvi oli suurimmalle osalle pilkkijöistä outo ja melkein kaikki loputkin olivat käyneet siellä vain kerran joskus. Sen verran selvisi aamulla ennen kisaa, että syvyyttä järvestä löytyy noin 20 metriä enimmillään, joten ihan matalasta pikkurunnista ei ollut kyse.
Kisa alkoi vähän ennen klo 9 aamulla ja loppui klo 14.

Aloitin kisan heti lähtörannasta, ja niin teki moni muukin. Ainakin viisi tyhjää reikää ongin, kunnes näin yhden pilkkijän saavan muutaman ahvenen. Menin viereen, mutta tuli vain yksi onneton nyppy. Toinen reikä hieman syvempään ja tapsipilkkiä vietiin 120g ahvenen toimesta. Lähialueelta sain joistain rei'istä vielä vähän alle 10g ahvenia, mutta muuta ei tullutkaan. Tällä kohtaa oli vettä 3-4 metriä.

Isä oli viihtynyt järven pohjoispään ojansuussa, ja päätin lähteä katsomaan mitä hän siellä touhuaa. No oli sieltä ahvenia tullut, ja tuli edelleenkin. Itse vain en saanut mitään. Vajaa 10 reikää koitin ja lähdin kalattomana pois. Isä sai yhdestä reiästä kymmenkunta ahventa putkeen.

Jyrkkiä kalliorantoja rei'ittelin jonkun aikaa, mutta kaloja löytyi vasta monen sadan metrin päästä - kokonaista kaksi pikkuahventa 4-6 metristä! Tuota aluetta rei'itin jonkun aikaa turhan takia, ei näkynyt kaloja olevan missään. Kokeilin yhden matalan ruohikkoisen lahdenkin tuloksetta. Tuon jälkeen päätin lähteä katsomaan mitä Jouko touhuaa, hän kun oli järven toisessa ojansuussa viihtynyt jo jonkun aikaa. Sinne kun pääsin ja pudotin morrin yhteen vanhaan reikään niin heti pari ahventa peräkkäin, isompi jopa 70g kokoluokkaa. Jonkun aikaa alueella pyörin ja muutaman uuden reiän tein, tuloksena oli 4 ahventa lisää. Tässä ojansuussa oli syvyyttä onkipaikoilla vain 20-40cm!

Vajaan sadan metrin päästä löytyikin alue, joka oli ehdottomasti kalaisin missä minä pilkin päivän aikana. Parhaasta reiästä likemmäs 30kpl ahvenia putkeen. Niissä oli vain sellainen vika, että keskikoko oli 8 gramman luokkaa. Eipä niistä pahemmin kalaa kertynyt, kun muista rei'istä sain ehkä 15 ahventa yhteensä. Viimeinen puoli tuntia meni jälleen kalaa hakiessa, mutta ei tullut enää nypyn nyppyä. Vaikea järvi oli ei voi muuta sanoa!

Kaikki pilkkivät tässä kisassa samassa sarjassa, vaikka mukana oli 3 naistakin. Sääntöjä muutettiin oudosti lähtöhetkellä jäälle, ja sekös Suvia kismittää edelleen, sillä hän olisi sarjansa voittanut. Näköjään yhden naisen ääni riitti siihen, että kaikki lykättiin samaan sarjaan.

Tässä kuitenkin muistinvaraisia tuloksia:

1. Tapio Mustalahti 1970g
2. Jouko Soikkeli 910g
3. Atte Mustalahti 850g
4. Teuvo Siuronen 585g
5. Toivo Mustonen 500g+

Isä tosiaan oli täysin ylivoimainen, oikeastaan sen ansiosta, että onki lähemmäs kilon verran ahvenia Raunon kairaamasta reiästä. Rauno oli porannut reikänsä matalaan 30cm veteen, eikä älynnyt onkia siitä ollenkaan. Tuosta reiästä oli noussut useita yli 100g ahvenia peräkkäin. Joskus sitä näköjään täytyisi osata mennä alle puolen metrin veteen, että pärjäisi.

Kuvassa näkyy hyvin outo ilmiö, jota en ole ennen nähnyt. Jään sisällä meni jotain ilma tai vesikuplia jotka liikkuivat jään välissä. Ilmeisesti jään väliin mennyttä vettä se oli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti