keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Nokian Pyhäjärven Liukuslahdella 4.12.

Näinkin kauan meni, että kävin ensimmäistä kertaa kokeilemassa lapsuuden kotivesilläni Liukuslahdella. Tuolla on tullut pilkittyä satoja kertoja aiemminkin, mutta mitään kunnon saalista en ole ikinä saanut.

Olin jäällä puoli 10 aikoihin, mutta keli oli todella "tuhruinen" ja pimeä vielä siihen aikaan. Aloittelin 4m vedestä ja kaiun mukaan kalaa oli alla mukavasti, mutta en saanut vain niitä ottamaan. Ensimmäiset vajaat 10 reikää pilkin pelkästään pienellä Nilsun tasurilla, enkä saanut kuin yhden 70g ahvenen, joka otti metri jään alta.

Rei'itin lahden yli noin 20m reikävälillä kohti vakipaikkoja, mistä yleensä ainakin jonkun ruokakalan on saanut, varsinkin ensijäiden aikaan. Kaloja kyllä löytyi varsin nopeasti, mutta koko oli surkeaa noin 40-grammaista. Juuri isompia ei tahtonut tulla sekaankaan. 3,5 metrin vedessä kuitenkin kalaa näytti olevan alla, ja päätin tehdä lisää reikiä tuohon syvyyteen.

Heti seuraava reikä tarjosi pienoisen yllätyksen, kun yhden pikkuahvenen jälkeen tälläsikin välivedestä sen verran raskaasti, että refleksinomaisesti ensimmäisenä nykäisin kaiun anturin pois reiästä. "Jumputuksesta" päätellen arvelin kyseessä olevan ison ahvenen. Monta kertaa ennenkin olen Liukuslahdella ollut tuossa tilanteessa, mutta aina kalat ovat päässeet karkuun. Tällä kertaa kaikki sujui niin kuin pitikin ja kahmaisin reiästä jäälle uuden Liukuslahden ennätykseni, 620g ahvenen.
Tuon jälkeen tuli jälleen vain pieniä ahvenia, ja nekin olivat huonolla syönnillä. Myös särjet ja lahnat kiusasivat välillä. Muutaman uuden reiän tein vielä alueelle, mutta ne antoivat pelkästään särkiä ja pari pikkuahventa. Tällä kertaa pilkkiaikani oli hyvin rajallinen (pilkin klo 12 asti), joten päätin vielä kokeilla nopeasti aluetta, josta aloitin. Aivan yksittäisiä ahvenia onnistuin tasurilla saamaan ja yhdestä reiästä 4 ahvenen putki, mutta vaikeaa oli kuten aamuhämärässäkin edelleenkin.

Loppusaldo oli tuon 620g ahvenen lisäksi kymmenkunta 60-100g ahventa ja parikymmentä tätä pienempää ahventa. Kaiken kaikkiaan kalantulo oli kuitenkin selvästi huonompaa kuin odotin, mutta omia ennätyksiä on aina kiva rikkoa, oli ne sitten vain kausikohtaisia tai vesistökohtaisiakin. En ihan heti usko, että tulen tuolta isompaa saamaan, mutta aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti