keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Pikkujärvellä Sastamalassa 1.12.

Lauantaina olin toista kertaa ikinä eräällä kirkasvetisellä pikkujärvellä Sastamalassa. On kielletty mainostamasta kyseistä järveä tarkemmin, mutta sen verran voin sanoa että vettä löytyy reilusti yli 10 metriä ja järvi on noin 500 metriä pitkä.

Edellinen käynti järvellä oli myös ensijäillä kaksi vuotta sitten. Ajankohtakin oli melkein sama: 3. joulukuuta. Linkki edelliseen kirjoitukseen paikasta. Tällöin saalis ei ollut kovin hyvä, mutta lupauksia herättävä kun kala oli kuitenkin kohtuullisen kokoista. Päätin pilkkiä tällä kertaa aluksi ketjupilkillä ja kärpäsentoukalla, kun viimeksi tuolla värikoukkukin pelitti.

Aloitin likimain samalta paikalta, kuin mistä edelliskerralla vähät kalat sain. Tällä kertaa järvi yllätti täysin heti alkuunsa, ja jo toisesta reiästä nousi kauden suurin 398g ahven. Reiästä nousi pari muutakin filekalaa, mutta kolmannesta reiästä niitä nousi vielä useampia. Kala tuntui olevan liikkeessä, sillä välillä alle pyörähti parvi ja hetkessä se myös usein katosi. Morri ei tuntunut kalaa houkuttelevan lainkaan, vaan pystyllä piti aina houkutella parvi alle. Hyvässä lykyssä morrilla saattoi yhden ahvenen reiästä saada, kun sen sai nopeasti alas pystyn tilalle. Jos oli liian hidas, kalat uivat heti muualle. Vielä neljäskin reikä tarjosi yhden filekalan, mutta sen jälkeen olikin jonkin aikaa vaikeaa.

Aamupäivästä järvellä oli ihan hienon näköistä...


Selvisi, että nuo ensimmäiset reiät osuivat sattumalta lahden suulla olevaan pitkänmalliseen syvänteeseen. Molemmilla puolilla ensimmäisiä reikiä oli selvästi matalampaa. Vettä oli 4-5 metriä näillä parilla ensimmäisellä kalareiällä, ja ympärillä sellaista 3-3,5m.

Lähialueelta ei kuitenkaan kaloja tuntunut löytyvän lisää. Aloituspaikoilla oli kaiun mukaan edelleen yksittäisiä kaloja, mutta en saanut niitä ottamaan. Lähdin etsimään ahventa uusilta alueilta, ja vajaan 10 reiän jälkeen osui jälleen monta reikää peräkkäin. Tällä kertaa kala oli hieman pienempää, mutta määrää tuli paremmin, parhaasta reiästä varmaankin yli 10kpl. Vettä oli ottipaikoilla 5,5-6,5 metriä, ja ahvenet nousivat mielellään pari metriä pohjan yläpuolelle iskemään pilkkiin.

Lähialueelta ei tälläkään kertaa löytynyt kalaa muilta rei'iltä, vaan ahvenet tuntuivat olevan "nauhana" tuossa tietyssä syvyydessä. Pitkään olikin tuon jälkeen kalat hakusessa, taisi olla parikymmentä reikää peräkkäin ilman yhtään yli 50g ahventa. Yhtäkkiä alkoi kuitenkin tapahtua, kun jälleen siitä reilun 6 metrin syvyydestä nousi kahdesta reiästä peräkkäin ahventa kelpo tahtia vähän aikaa. Montaa yli 100g ahventa ei noussut, mutta mukavaa noin 70-80g onkikalaa kylläkin. Tässä vaiheessa olin vaihtanut ketjuvehkeet Saku-liukupilkkiin, jolle en oikein ole ennen antanut peliaikaa. No, myönnettäköön että kyllähän tuollakin pilkillä kaloja saa.

Sama toistui jälleen, enkä saanut lähiympäristöstä enää juuri mitään. Autopaikan lähelle tein lopuksi vielä muutaman reiän, joista viimeinen antoi vielä muutaman +/- 100g ahvenen ja pari yli 200g ahventa. Vettä oli tuollakin paikalla reilut 6 metriä.

Päivän saldo oli noin 8kg ahventa (10 isointa 2420g), oli kyllä aivan parhaita ensijäiden reissuja pikkujärville koskaan. Yleensä kevät on ollut huomattavasti parempaa aikaa, mutta luulen että näin kirkasvetinen järvi on parempi alkukaudesta kuin keväällä. Tälle järvelle palaan seuraavan kerran itsenäisyyspäivänä...

Osui sitä yksi haukikin sekaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti