torstai 20. joulukuuta 2018

Peltolammin kinkkukisat 15.12.

Laadukasta surviaista piti kisoihin saada, joten perjantai meni sitä nostaessa.

Kisan osanottajamäärä oli pienoinen pettymys (31), jonkun verran oli myös päällekkäisyyksiä mikä söi väkeä muualle kisoihin. Kisa-aika oli 10-14, vartin paluuajalla.

Kilpailun aloitin läheltä lähtöä siltä ainoalta alueelta, mistä sain treenissä yhden vähän isomman 30g ahvenen. Alueelle oli tullut parin edellispäivän aikana lisää reikiä, mutta löysin vielä helposti treenireikäni kun seurasin pulkan jälkiä, jotka juuri ja juuri näkyivät vielä.

Aloitin pilkkimisen pelkällä pienellä morrilla nro 18 koukulla, mutta kyllästyin hitauteen aika nopeasti ja vaihdoin yhteen luottopilkeistäni, Tapsan Saukkoon 4cm koossa tapsilla. Tuota pilkkiä tulee lähinnä matalassa käytettyä vähän hitaammassa pilkinnässä. Parista reiästä sain pari mikrokoon ahventa, kunnes yhtäkkiä jysähti ja kehin hetkessä 410g ahvenen reikään ja nappasin sen avannosta kädellä reppuun, tuuria oli kun ei karannut 18-koon tapsimorrista. Siinä samassa vilkaisin avantoon ja...siinähän toinen suunnilleen samankokoinen ahven ui reiän alta ohi. Vaihdoin äkkiä tapsivermeen tilalle ison kultamorrin ja laskin sen pohjaan. Heti ensimmäisellä väristysnostolla nappasi ja yli 200g ahven nousi ylös. Morri äkkiä takaisin alas ja vieläköhän tämä jatkuisi? No, seuraavaa tärppiä ei heti kuulunut, mutta hetken päästä morriin otti vielä noin 50g ahven, tästä järvestä reilusti "bonariluokkaa"! Samalla reiällä tuli vietettyä vielä jonkin aikaa, mutta kaloja ei enempää noussut.

Lähialueelta monet saivat pikkuahvenia, ja tein jokusia reikiä vähän matkan päähän "puhtaalle" alueelle. Sieltä täältä sai yksittäisiä miniahvenia, vain yksi reikä antoi muutaman peräkkäin. Palasin vielä välillä takaisin reiälle, josta isommat ahvenet sain ja tein lisääkin reikiä lähialueelle, mutta tuloksetta.

Päätin siirtyä suoraan kokeilemaan yhden treenireiän tuntumaan, josta nostin treenissä muutaman pikkuahvenen. Ensimmäinen reikä oli tyhjä, mutta toisesta nousi nopeasti yksi sintti. Toista kertaa kun pudotin, iski saman tien yli 200g ahven joka tuli myös ylös asti. Tuossa vaiheessa näytti varsin hyvältä, kun alkoi olla kilo ahventa kasassa ja aikaa mennyt ehkä 1,5 tuntia. Ehkä tein kuitenkin tuossa vaiheessa virheen, sillä jatkoin samalla tapsipilkillä ja seuraava raskaamman puoleinen kala tarrasi, mutta pääsi karkuun. Sen jälkeen vaihdoin isompiin välineisiin, mutta en saanut enää kontaktia kaloihin. Seuraavan tunnin aikana sain kuitenkin ainakin melkein 200 grammaa kerättyä näitä aivan hengettömän pieniä ahvenia lähialueelta. Särjet olivat alueella riesana, ja monta reikää jätin siihen kun ehdin saamaan 3-5 särkeä reiästä peräjälkeen.

Kisa-aikaa alkoi olla enää tunti jäljellä, ja aloin olla melko jäässä. Juoksentelin hieman ja kävin vielä kurkkaamassa alueen mihin treenipäivänä lopetin. Sieltä en saanut paria pikkuahventa kummempaa ja lähdin takaisin alueelle mistä tulinkin. Aivan muutaman sintin sain vielä aivan kisan lopussa, mutta muuten oli viimeinen puoli tuntia aivan tyhjän kanssa.

Tiesin saaliini riittävän kisassa korkealle, mutta tällä kertaa sillä ei yltänyt riittävän korkealle, sillä kinkut jaettiin vain sarjojen voittajille. Olen silti sijoituksena erittäin tyytyväinen kakkossijaan näin haastavalla järvellä, tällä kertaa oli kyllä onnikin myötä kun ylipäätään osui isompia kaloja kohdalle. Ahvenia oli omassa saaliissani yhteensä 73kpl, jälkikäteen ajatellen olisikin pitänyt yrittää koko kisa pelkästään isoja eikä pieniä ahvenia. Pelkästään kolmella isoimmalla ahvenella olisi tullut sama sijoitus kun nytkin. Mutta se on jossittelua, luulin että sintillä + vaikka yhdellä sattumabonarilla olisi voinut myös päästä yli kiloon. Itse asiassa se olisikin voinut olla mahdollista, sillä kolmanneksi sijoittuneella oli pelkästään pientä kalaa.

Voittajan tulos oli omaa luokkaansa, ja siihen siivittivät lähes kiloinen ja noin puolikiloinen ahven. Kilpailun suurin kala oli kuitenkin aavistuksen painavampi 995g hauki.

Tulokset:

Yleinen: 
1. Pekka Rintamaa 1720g
2. Atte Mustalahti 1205g
3. Pentti Takaniemi 855g
4. Mika Hurttila 795g
5. Ahti Leppänen 645g
6. Seppo Pönni 475g
7. Tommi Musturi 335g
8. Pekka Kuusisto 240g
9. Kari Nilosaari 230g
10. Juho Hurttila 185g
Janne Kahilainen -
Pasi Ahonen -
Pasi Tanner -

Veteraanit
1. Antti Käpynen 640g
2. Arto Huurre 575g
3. Tapio Ahlman 430g 
4. Mauno Suhonen 400g
5. Kalevi Hurttila 395g
6. Juha Kokkala 335g
7. Urho Karppinen 265g
8. Pertti Koskinen 225g
9. Veini Honkanen 195g
Matti Helin -
Keijo Rintamaa -
Tauno Teeri -

Naiset.
1. Irma Kahilainen 595g
2. Helena Vilenius 510g
3. Vieno Sisso 365g
4. Airi Rodziewicz 315g
5. Ritva Hakkola 260g
6. Virpi Nilosaari 35g

Suurin kala hauki 995g Tapio AhlmanKolme ahventa muistuttavaa

Kuva kertonee järven ahvenkannasta jotan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti