lauantai 22. joulukuuta 2018

Pilkkitaukoa

Eli tiedotetaanpa vielä tännekin, että hakeuduin alkuviikosta tutkimuksiin marraskuun alusta asti jatkuneen pitkittyneen, mutta kuumeettoman flunssan vuoksi. Välillä flunssa tuntui parantuneen, jolloin välissä tuli myös urheiltua. Oireet kuitenkin palasivat noin 2 viikon kestoisen oireettomamman jakson jälkeen. Itse epäilin mykoplasmaa tai jotakin hengitystieinfektiota, mutta tutkimuksissa löytyikin jotain vakavampaa. Sydänfilmi nimittäin näytti sen verran pahalta, että olin 2 yötä sairaalassa tarkkailussa. Lopulta lukuisien tutkimusten jälkeen diagnoosiksi sanottiin sydänlihaksen tulehdus.

Olen äärimmäisen kiitollinen omalääkärilleni, joka otti vaivani tosissaan ja ylipäätään laittoi minut sydänfilmiin varmuuden vuoksi. Ilman tuota tutkimusta olisin varmaankin jossain välissä jatkanut itseni rasittamista ja olisin varmaan saanut hankittua elinikäiset sydänvaivat. Varsinaisia rintakipuja ei kerennyt tulemaan, mutta luulen sen olleen lähellä. Nyt näyttäisi, että pääsin vähällä.

Olo on edelleenkin hieman flunssainen ja uupunut, joten edes hupipilkille en ainakaan tämän vuoden puolella suunnittele. Kisatauko joka tapauksessa jatkuu ainakin tammi-helmikuun vaihteen tietämille asti, ja voi olla että fyysisesti rankempia kisoja (=isompien järvien kisat) välttelen vielä tuonkin jälkeen. Mutta aika näyttää miten tässä toipuu, yhtään riskiä en halua ottaa. Lääkärin mukaan fyysisestä rasituksesta tulisi luopua kuukaudeksi (ei yhtään hölkkää yms), ja sen jälkeen vähitellen palata entisiin liikuntamääriin. No, enpä tässä muutenkaan nilkan takia hölkännyt koko syksyn aikana kuin muutaman kerran parin kilometrin lenkin eli kunto oli aika pohjamudissa jo entuudestaan.

Tänä vuonna kalat saavat poikkeuksellisesti joulurauhan myös minulta, vaikka poltteet jäille ovatkin kovat. Mutta ei auta kuin uskoa, että kyllä ne kalat siellä malttaa odottaa ensi vuoden puolelle. Seuraavan parin viikon suunnitelmat pilkkirintamalla on lähinnä valmistaa ketjukoukkuja myytäväksi, kun on päässyt tuo tarjonta jäämään vähäiseksi niiden osalta. Tarkoitus on myös tehdä blogikirjoitus parista ajankohtaisesta aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti