sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jälleen pikaisesti Liukuslahdella 8.12

Tänään olin ehkä reilut 1,5 tuntia Liukuslahdella. Tarkoitus oli lähinnä kokeilla, miten omatekoiset koukut pelittää. Tällä kertaa lähinnä ketjukoukut. Uitin myös Sepeteus 48mm -pilkkiä ilmeisesti toista kertaa koskaan.

Ensimmäiset vajaat puoli tuntia koitin vähän syvemmästä vedestä lahden suulta, mutta tuloksetta. Eipä vain näkynyt kalaa sillä suunnalla, vaikka veneestä pilkkimällä ennen jäiden tuloa kaikki kalat tuntuivat olevan siinä.

Keskemmällä lahtea oli jälleen pari miestä ilmeisesti tasapainolla pilkkimässä, ja he olivat muutamia paistettavia ahvenia saaneet ja oli tullut edellisenäkin päivänä. Tuolla samalla kohtaa tuntuu välivedessä menevän pienimuotoinen parvi vähän isompaa ahventa. Itse en kuitenkaan tällä kertaa heidän tuohuansa mennyt häiritsemään vaan etsin kalaa muualta.

Viime kerran parhaalla paikalla oli hiljaista, vain yksi ahven. Vaan syvemmästä taas löytyikin kalaa ja sitä tuli tunnin sisään noin 4 kiloa. Sellaista keskipainolta 30g ahventa. Yksi tai kaksi ahventa vähän yli 100g.

Testailin sekä Kamasanin eri kokoisia koukkuja, että Mustadin 10 kokoa. Mustadin koukku oli sen verran isompi, että pikkuahvenet eivät siihen aina hyvin jääneet, vaan hieman suuremmat kyllä jäivät. Molemmissa koukuissa oli ainakin se hyvää, etteivät syöttinä käytetyt ahvenen silmät pudonneet ainakaan koukusta pois, ja varsinkin Kamasanin koukusta kalat oli nopeita irroittaa pienen väkäsen ansiosta. Tuon Mustadin sanoisinkin soveltuvan paremminkin vähän isommalle ahvenelle, varmaan ihan sopiva koukku 50-100g kalalle eli myös muutamille kisajärville ja merelle.
Molemmissa koukuissa on kyllä se hyvää, että pieniltä ahventa voi huoletta irroittaa koukun vetämällä vain huulen läpi pois, paitsi silloin jos sattuu olemaan alaleuasta kiinni. Ei ainakaan toistaiseksi ole taipunut tai katkeillu koukut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti