tiistai 3. joulukuuta 2013

Nokian Pyhäjärven Liukuslahdella 3.12

Tänään tuli puurrettua aikas pitkä päivä Liukuslahdella, jos sitä nyt pitkäksi voi tähän aikaan vuodesta sanoa? Joka tapauksessa pilkin melko tarkkaan 6 tuntia.

Kuten sanottua, eilen tuolla oli joku käynyt jäljistä päätellen pilkillä, ja tänään tämä "joku" oli jäällä minua ennen. Ei ollut hän saanut kovin paljoa kalaa, kymmenkunta aika pientä ahventa. Itse menin pilkkimään melko lähelle rantaa ja etenin sieltä kohti lahden keskiosia. Päätin aloittaa kultamorrilla. Ekat ahvenet tulivat vasta kun vettä alkoi olemaan 3 metriä. Pari kolme ahventa antoi muutama reikä. Samassa katsoin kun tämä toinen pilkkijä löysi vähän paremman avannon ja kymmenkunta ahventa nosti jäälle peräkkäin tasapainolla. Oli ihan hyvän kokoisiakin ahvenia hänellä joukossa.

Hetken päästä jäälle asteli kolmaskin pilkkijä, ja hän jäi samalle alueelle pyörimään. Itse vaihdoin reikiä tiuhaan tahtiin, eikä ahvenia tuntunut olevan parveksi asti. Aina uudelleen ja uudelleen pilkin kalaa antaneet reiät uusiksi, välillä sain ahvenen tai pari. Aluksi ongin morrilla, mutta kokeiltuani Eepe Vene -tasapainoa sain silläkin kolme ahventa heti peräkkäin välivedestä. Tuohon tasurisaalis sitten jäikin, seuraavista rei'istä ei tullut edes tärppejä.

Aamulla jäällä ennen minua ollut mies lähti pois melko aikaisin varmaan puoli 12 aikoihin suunnilleen. Hänen vanhoista rei'istä sainkin sitten paremmin ahvenia kuin yhdestäkään itse kairatusta. Isoin ahven yhdestä näistä rei'istä oli noin 150g ja sen suurempaa en koko päivänä saanutkaan.

Kalat tuntuivat olevan melko kovassa liikkeessä koko ajan, välillä ahvenparvi seurasi ylös tullutta ahventa ihan reikään saakka, mutta nopeasti ne parvet aina johonkin hävisivätkin. Välillä taas pilkkiä uittaessani ui ihan avannon alta ohitse noin 150g ahven. Oli helppo katsella läpinäkyvän jään läpi.

Välillä päivällä kun syönti oli nollassa kävin pienen lenkin tekemässä tutuille pikkuahvenpaikoille, mistä noin 2m vedestä olen parhaimmillaan saanut pariin tuntiin noin 6kg ahventa. Nyt ahven oli melkoisen hakusessa, ja sitä löytyi enemmän vasta kun siirryin 3m veteen. Ahvenet kyllä söivät ihan hyvin värikoukkuun kun kohdalle osui. Tänään käytin suurimmaksi osaksi Reiman Velhoa.
Monta kertaa tarkistin morrilla jäikö kaloja, mutta yhtä enempää en kertaakaan saanut.

Palasin aloituspaikoille ja siellä toinen pilkkijä oli saanut muutamia ahvenia, mutta kaikki alle 100g. Hetken päästä hän lähtikin. Koitin aamullisia reikiä, mutta niistä ei tullut kuin jokunen pikkuahven. Uudet reiätkin antoivat vain lisää silppua. Tuossa vaiheessa Joonas soitteli ja kertoi tulevansa myös käymään Liukuslahdella. Hän oli ollut toisella järvellä huonoin tuloksin ja vaihtoi paikkaa.

Syönti tuntui hiipuvan samoihin aikoihin lopullisesti, mutta se jossain määrin alkoi uudestaan selvästi auringonlaskun jälkeen. Loppuajan tulikin kalaa ihan hyvin niin kauan kun sitä ylipäätään tuli. Kello näytti jo 16.10 kun sain viimeisen ahvenen ylös. Melkoisen pimeää oli, eikä siimaa tahtonut nähdä eikä edes morrin herkistintä sen vertaa, että näki milloin morri on pohjassa.

Ahventa kertyi 6 tunnin rupeaman aikana itselleni noin 4,5 kiloa, eli ainakin tavoitteeni (yli 2kg) tälle päivälle täyttyi. Turhan pientä tuo kala vaan muuten taas oli. Lumipeite hupeni vain noin senttiseksi jään päällä ja huomenna koitankin pikkujärvipilkintää uudemman kerran. Tarkoitus on mennä Vammalaan pikkujärvelle, joka antoi viime vuonna samoihin aikoihin saaliiksi tasan kolme ahventa. Mutta keväällä sain kahtena päivänä peräkkäin 10kg samasta paikasta. Ihan tyytyväinen olen, jos kolmekin kiloa huomenna saan.

Tuosta pilkkirepusta haluttiin kuva niin tässä on kuvien joukossa nyt myös pari kuvaa repusta.
Ompeleet ei tosiaan tuossa ole oikein kestäneet ja uusiksi on saanut ommella monet paikat kiinni. Kerran repesi reissulla toinen kantohihna kokonaan irti, ei onneksi kisassa. Vapojahan tuohon reppuun mahtuu ihan mukavasti ja usein termospullo ja eväätkin jos tarvitsee. Tuossa repun päällä olevassa kantokahvassa ei tarralla ole enää pito riittänyt, joten olen teipannut tuon. Repun ulkopuolella olevat verkkotaskut ovat kyllä ihan kätevät. Niissä pidän esim. kairan suojaa, pilkkikukkaroa ja muovipusseja.

Repun sisällä olevaan muoviastiaan olen muuten liimannut pehmusteen toiselle puolelle, joten ei paina selkään ikävästi vaikka olisi täynnäkin kalaa.

Tietysti kuvaa myös repun sisällöstä.Harvemmin olen nähnyt sateenkaarta pilkillä. Tänään sellainen näkyi hetken.

1 kommentti:

  1. Talviset sateenkaaret ovat kyllä tosiaan harvinaisuuksia!

    MInulla on Väreen pilkkireppu. Tuota Thompsonia olen kyllä Motonetissa hypistellyt.

    VastaaPoista