perjantai 6. joulukuuta 2013

Pikakäynti Liukuslahdella

Tänään oli tarkoitus mennä hiihtämään pilkkimisen sijasta, mutta kun monoja ei millään löytynyt niin meninkin reiluksi tunniksi pilkille, kun vielä valoisaa riitti.

Lähdin kevyemmällä varustuksella tuulipuku + lenkkarit, kun en kerran kauaa ollut. Pilkkireppuakaan en ottanut, vaan pelkästään selkäreppuun yksi värikoukkuvapa ja kaira käteen. Tulipa samalla testattua, millaisessa terässä 115mm kairani on, kun ei ollut oikein muistikuvia kevään jäljiltä. Kuuden tuuman kairaa käytin aikaisempina päivinä, mutta se ei tuntunut kovin hyvässä terässä olevan.

Eka reikä jäähän ja huomasi heti että on kyllä 6 ja 4,5 tuuman kairalla eroa kuin yöllä ja päivällä, sen verran kevyesti meni kaira jäähän. Itsellähän on siis tosiaan sekä tuo pienempi, että isompi kaira perus vihreä UR ja punaisella terällä. Jos tulee paha kerrosjää talvella, niin saatan hankkia tuohon UR:n uuden sinisen terän, jota on kevyempi kairata vetiseen tai kerrosjäähän.

Välineenä oli tosiaan 3cm pituinen ruotsalainen värikoukkupilkki omatekemällä värikoukulla värissä "raita". En testaillut välineitä sen enempää, kun oli aikaa niin vähän. Mutta hyvinpä tuo kaloille kelpasi. Ensimmäisestä reiästä tuli ihan hurjasti ahventa vähän aikaa. Vartissa helposti 2kg ahventa. Suurimmalla osalla oli värikoukku syvällä suussa. Keskipaino oli jossain 40-50g paikkeilla. Ahvenet nousivat välillä hyvin väliveteen ja jopa aivan reiän alle. Vettä oli paikalla pari metriä.

Vaan eipä tullut ympäriltä silti juuri mitään, vaikka vajaan 10 reikää koitin. Ihan muutama ahven reikää kohti korkeintaan. Että aika hyvin osui tuo eka reikä kohdilleen. Haukikin taisi olla tuolla reiällä kiinni, kun ahvenet katosivat yhtäkkiä kun oli isompi kala kiinni.

Loppuajan kiertelin laikkuja, jotka olivat kyllä varsin sohjoisia. Mutta kaippa sohjon läpi enemmän valoa pääsee läpi kuin lumen läpi. Hyviä kalaputkia ei kuitenkaan enää löytynyt, pari reikää antoi kyllä 8 ahventa.

Kokonaissaalis oli arviolta reilu 3 kiloa tällä reilun tunnin käynnillä. Isoimmat ahvenet olivat 80-100g ja ehkä yksi ahven jopa vähän yli 100g.

Mainittakoon vielä loppuun, että isä kävi tänään samalla järvellä kuin missä itse olin kahtena edellisenä päivänä. Saalis oli ollut melko heikkoa, mutta noin 3kg kuitenkin ja isoin ahven oli 410g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti