keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vammalassa pikkujärvellä

Tarkoitus tänään oli pistäytyä Roismalanlahdelle aamulla, mutta tulikin suunnitelmiin viime hetken muutoksia, ja menin erään toisen pilkkijän kanssa samalle pikkujärvelle kuin eilenkin.
Tällä kertaa aloitin tavallista matalemmasta, noin 1-1,5m vedestä. Tänään ongin koko päivän pelkällä morrilla, syöttinä vaihteli mato ja kärpäsentoukka. Surviaisentoukkia on tarkoitus käydä itse nostamassa lähipäivinä, mikäli jäätilanne sen sallii.

Aloittamaltani alueelta sain kymmenkunta ahventa ja keskipaino vähän 100g:n yläpuolella. Isoimmat jäivät kuitenkin 150g paikkeille. Tuon jälkeen siirryin paikkaan, johon eilen lopetin. Alku oli lupaavaa, sillä ensimmäisistä 6 reiästä 4 taisi antaa kaloja. Vaan lyhyt ilo tuokin oli, sillä lähialueelta ei löytynyt enää myöhemmin kuin muutama yksittäinen ahven, ja nekin vähän eri kohdista. Mitään selkeätä logiikkaa ei tuntunut olevan mistä kaloja tulee, vaan niitä tuli vain yksi sieltä ja toinen täältä. Harvinaista oli, jos kahdesta peräkkäisestä reiästä sai kalatapahtumia.

Ainakin 7 haukea olin kerennyt näiltä jäiltä pilkillä saamaan, mutta tänään oli vuorossa morrin menetys hauelle. Hauki se varmasti oli, kun varsin pienellä vedolla 0.16mm siima napsahti poikki.
Tosiaan tällä järvellä tulee käytettyä melkein aina vähintään 0.16mm siimaa ihan siitä syystä, että siiman päähän voi aivan hyvin napata yli kiloinenkin ahven. Huhuja kuulin jo viime kesäisestä 1,4kg ahvenesta tältä pikkujärveltä. Tuntuma ei 0.16mm siimalla 1-2m vedessä niin hirveän huono vielä ole, vaikka käytän pienimmillään 2-3mm morreja. Yli 3m vedessä en käytä noin pieniä morreja melkein koskaan.

Käväisin myös kokeilemassa edellisen päivän parhaat reiät, jotka eivät olleet jäätyneet kiinni yhtään. Turha lenkki tuli tehtyä, sillä näistä rei'istä ei tullut nyppyäkään. Muutenkin melkein kaikki parhaat reiät olivat uusia reikiä, edellispäiväisistä ei pahemmin kalaa noussut. Täytyy toki huomioida, että tänään ei tullut mistään reiästä enempää kuin 3 ahventa. Kolmen ahvenen reikiä tosin taisi osua ainakin 4kpl.

Koko päivän oli melko sankka sumu, mikä ei kyllä tee syönnille yhtään hyvää tällä järvellä. Loppupäivästä syönti tuntui lakkaavan kokonaan, kun alkoi jo hieman hämärtääkin.

Saalis oli melkein identtinen eilisen päivän kanssa. Tänään isoin ahven oli hivenen suurempi kuin eilen, mutta siltikin vain 274g. Ahvenia sain yhteensä ehkä vähän alle 50kpl. Painoa oli yhteensä 3,8kg.

Huomenna on tarkoitus kokeilla Roismalanlahtea ensi kerran tänä talvena, jäätä ei välttämättä selällä kovin paljoa ole, mutta sen verran koeporauksia tein eilen, että ainakin 150m uskaltaa rannasta mennä, varmasti enemmänkin. Jäätä oli sillä kohtaa noin 8-9cm tasaisesti. Jos tuolla ei kalatapahtumia ekaan tuntiin liiemmin tule, niin taidan siinä vaiheessa vaihtaa järveä.

Kisakauden alkaminen tällä viikolla on siitä kiinni, järjestetäänkö Kangasalan Suoramajärven kisat. Sunnuntaina siellä on kilpailut, mikäli uskaltavat järjestää. Veikkaisin kyllä, että tuo kisa tullaan pitämään.

Lumet olivat suurimmaksi osaksi lähteneet, mutta loskaa oli riittävästi, samoin sumua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti