perjantai 13. joulukuuta 2013

Kahdella pikkujärvellä Vammalassa

Tulipa käytyä tänään aivan "uudella" järvellä, ja myös viereisellä järvellä joka oli entuudestaan hieman tuttu yhden seuraottelun osalta muutama vuosi taaksepäin, jonka myöskin silloin voitin. (n. 3,2kg)

Ensimmäinen kokeilemani järvi on se entuudestaan outo tapaus, mutta sellaista juttua järvestä kuulin, että kalaa pitäisi löytyä paremmin kuin tästä toisesta isommasta järvestä, jossa on kisojakin joskus pidetty.

No, kalaa tosiaan löytyi varsin hyvin, mutta koko oli aivan hengettömän pientä. Kuulemma tuosta on joskus tullut enemmänkin ehkä n.100-300g ahventa, mutta se oli tainnut olla kyllä keväällä. Itse en tällä reilun tunnin ensikokeilulla tainnut saada 20 grammaa rikki ahvenessa. Alle 20g ahvenia kyllä tuli monia kymmeniä rantavesistä. Syvemmässä kala oli yhtä pientä, mutta sitä tuli vähemmän. Melkein joka reikä, jonka tein 0,5-1,5m veteen aivan rantasammalten viereen antoi ahventa. Nihkeätä oli kyllä syöntikin, kun värikoukkuun en saanut nyppyäkään ja samoin pystypilkillä ja silmällä. Toukan kun laitoin pystyyn, niin siihen otti sentään pari ahventa. Morriin ahvenet ottivat kyllä aika mielellään.

Eipä tuosta järvestä sitten enempää kerrottavaa ja autolla pieni 1-2km siirtymä viereiselle järvelle. Aloitin samasta paikasta mistä kisankin joskus voitin, mutta eipä tullut nyt kalahavaintoja. Muutamia reikiä tein reiluin välein, ja yksi reikä löytyi, josta tuli vähän enemmän ahventa. Nyt taisi juuri ja juuri mennä 20g rikki, mutta ei kovin selvästi. Kovin oli tälläkin järvellä ahven pientä, vaikka lähes kilon ahveniakin on todistettavasti saatu. Tuossa kisassa jossa tuolla voitin oli kalan koko pääosin 20-50g, eli selvästi suurempaa kuin mitä nyt tuli, ja muutenkin silloin tuli paremmin. Ihmeen tiukassa kyllä kala nyt oli, vaikka lumetkin lähtivät jäältä. Nämä molemmat järvet olivat alle 500m pituisia ja melko sameavetisiä, joten luulisi lisävalon parantavan syöntiä.

Eipä löytynyt tälläkään kertaa järveä, johon tekisi mieli mennä toistekin. Lauantaina on tarkoitus käydä ainakin vähäksi aikaa kokeilemassa yhtä pikkujärveä, josta sain vielä lokakuussa aika hyvin 100-300g ahvenia uistelemalla. Saapa nähdä, nouseeko sieltä pilkillä jotain.

Sunnuntaina taas on kisakauden aloitus Kangasalan Suoramajärvellä kaiken kalan kisassa. Tuo lienee taas melkolailla särkivoittoinen kilpailu. Tapsivehkeet otan käyttöön sunnuntaina ekan kerran näillä jäillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti