tiistai 10. joulukuuta 2013

Pikkujärvikaudelle jatkoa

Tulipa käytyä tänään (tiistaina) kolmatta kertaa samalla pikkujärvellä tänä talvena. Tällä kertaa Rasmuksen kanssa, joka avasi pilkkikautensa. Jäällä oli myös kolme muuta tuttua pilkkijää.

Suuntasimme aluksi paikkaan, josta ensimmäisellä kerralla sain melkein kaikki kalani. Tuntui taas olevan vielä hiljaisempaa kuin viime kerralla, muutamia reikiä pilkimme ja saaliina itselleni 3 ahventa ja Rasmukselle yksi. Lähdimme etsimään laikkuja ja niitä oli alueella vähän liikaakin. Kairasimme myös aluksi liian syvään veteen ja kalaa ei niin ollen tullut.

Rei'itin noin 10 metrin välein aina rantaan asti, mutta kalaa ei liiemmin tullut. Mielenkiinnon herätti kuitenkin toiseksi rannimmainen reikä, joka antoi yhden ahvenen. Ei oikeastaan tuon sattuma(?)-ahvenen vuoksi, vaan sen takia, että tuossa kohtaa oli selkeä pieni monttu, sekä rannan puolella että selän puolella oli ainakin puoli metriä matalampaa.

Teinkin viereen toisen reikärivistön, ja siinä oli havaittavissa samoilla paikkeilla saman tapainen monttu. Montun vierestä löytyikin yksi reikä, josta sain 3 ahventa ihan peräjälkeen. Muista rei'istä tuli korkeintaan yksi ahven/reikä.

Tein vielä yhden reikärivistön, mutta tästä oli saaliina vain yksi ahven, joka tuli vähän kauempaa rannasta. Tuon jälkeen rei'itin vähän sikin sokin kohti matalaa pitkää lahtea, yhteensä vähän toistakymmentä reikää. Näistä rei'istä saaliiksi yhteensä 3 ahventa, joten ei varsinaisia parvia löytynyt.

Palasin tuolle pienelle montulle, ja sainkin heti vanhasta reiästä noin 5 ahventa peräjälkeen, isoin noin 150g. Tuossa vaiheessa olin vaihtanut ketjupilkki + silmä/madonpala -yhdistelmän pelkkään morriin. Rei'itin noin 3-4 metrin välein tuota aluetta mistä kalaa vähän tuli, ja siitä löytyi vielä yksi antoisa reikä, josta tuli ainakin 5 ahventa ja isoin noin 250g. Tältä kohtaa tuli myös 2 vierekkäisestä reiästä molemmista yksi hauki.

Rasmus oli vähän aiemmin saanut parista reiästä jonkun verran ahvenia, ja poikkesin vielä alueelle mistä hän kaloja sai. Sainkin yhdestä vanhasta reiästä 4 ahventa (100-200g) peräkkäin, ja yhdestä uudesta reiästä 2 ahventa. Tuon jälkeen olikin hakemista, ja seuraavaan tuntiin en saanut kuin muutaman särjen! Alkoi vähän turhauttaa, ja menin kysymään Rasmukselta hänen kalatulostaan. Kehui saaneensa 2 ahventa viimeiseen tuntiin. Noh, loppuaikana sain muutamia ahvenia vielä siitä missä Rasmus oli, mutta isoinkin ahven jäi 100g paikkeille. Lumisade yltyi melkoisen sakeaksi, ja siinä vaiheessa lähdimme pois. Loppuaikana en viitsinyt enää yrittääkkään muuta kuin morrilla, kun kalaakaan ei ollut enää oikein tullut.

Muutkin lähtivät järveltä samaan aikaan pois kuin me, ja heillä oli saaliit ihan samansuuntaisia kuin meilläkin. Itselläni oli noin 4kg ahventa yhteensä, ja Rasmuksella noin 1,5kg.

Täytyy sanoa, että tällä järvellä saa näin ensijäillä tehdä todella paljon töitä kalojen eteen. Ei ole vielä yhdelläkään kerralla tullut kappalemääräisesti ahvenia edes yhtä ahventa reikää kohti. Mutta selkeät ottialueet tuolla silti tuntuu olevan, vaikka kalapaikoillakaan ei joka reikä kaloja anna. Siksi joutuukin rei'ittämään kaloja etsiessäänkin korkeintaan 15 metrin välein, että ei vahingossa sivuuta kokonaan kalapaikkoja.

Tämänpäiväisestä täytyy vielä nostaa esiin sellainen huomio, että ensi kertaa löytyi kaloja jo alle 1,5 metrin vedestä, ja muutkin olivat saaneet matalammasta kuin aiemmin. Ilmeisesti kala alkaa nyt jo siirtyä pikkuhiljaa rannempaan. Kalaa kyllä löytyi vielä noin 2 metrin vedestäkin, mutta ei kyllä syvemmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti