maanantai 17. joulukuuta 2012

Hupipilkintää Roismalanlahdella

Tänään ensi kertaa tänä talvena Roismalanlahdelle, jota pidän yhtenä varmimmista pilkkipaikoista näillä seuduilla. Toki asiaan varmasti vaikuttaa suhteellisen suuri kokemuskin kyseisestä paikasta.

Heti lähtörannasta ensimmäinen reikä antoi pystypilkillä toistakymmentä ahventa, kuitenkin turhan pieniä ja lähdin kairailemaan tasaisin noin 30-40m välein kohti vastarantaa. Kaksi ensimmäistä reikää antoivat molemmat yhden noin 100g ahvenen, mutta sen jälkeen oli pitkään todella hiljaista. Liki vastarannalle asti piti kairailla, kunnes sain morriin lupaavan tärpin. Laitoin saman tien pystypilkin veteen, mutta eipä tullutkaan nypyäkään. Tein lähialueille lisää reikiä, mutta niistä vain pari pikkuahventa. Kokeilin pariin otteeseen uudestaan morrilla tästä reiästä mistä sen hyvän nypyn sain, ja onnistuin saamaan siitä kolme noin 200g ahventa ja kaksi noin 100g.

Tämän jälkeen kairailin kohti Roismalanlahden kaislikoita, mutta ihan sinne asti en päässyt. Tarkoitus oli mennä rantoihin tutkimaan olisiko siellä jossain pientä ahventa. Ensimmäinen reikä, minkä alle 3m kairasin alkoikin antamaan noin 30-70g ahvenia pystypilkillä. Vaihdoin Nils Masterin tasuriin ja eikös saman tien tullut tuplatärppi ja kaksi ahventa kerralla ylös. Jonkun aikaa pilkin tällä Nilsulla ja sain muutamia n. 150g ahveniakin sekaan. Kalantulotahti oli sen verran hyvää että vaihdoin väkäsettömään Viljasen tasapainoon. Alkuun nousikin hyvin kalaa, mutta tahti hiipui melko nopeasti. Päivän ainoa yli 250g ahven kuitenkin nousi vielä. Syönti alkoi melko nopeasti hiipua, ja vaihdoin mormyskaan. Sainkin sillä vielä toistakymmentä ahventa, mutta vain yksi niistä ylitti 100g painon. Alkoi olla melko hämärää, ja painelin takaisin kohti paikkaa josta jäälle tulinkin, tässä vaiheessa ahventa oli repussa ehkä vähän alle 7 kiloa.

Kokeilin kolme päivän ensimmäistä reikääni vielä uudestaan, ja kahdesta niistä sain kuin sainkin vielä jonkun verran kaloja, vaikka alkoi jo olla hämärä. Ensimmäisestä kalareistä nousi muutama 100-150g ahvenkin. Tuli siinä aamusella potkittua lunta pois näiden reikien ympäriltä ja kyllä se näköjään heti alkoi kaloja paikalle houkuttaa. Huomiseksi ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kun mennä aamulla siihen mistä tänään lopetin...

Ahventa oli siis yhteensä tänään hieman yli 8 kiloa, joten nyt kalojen määrä ilmoitetaan reissun jälkeen kiloissa eikä kappalemäärissä. Toivottavasti sama suuntaus jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti